Zomer weekmenu 07
boodschappenlijst...

Al je boodschappen voor
deze week op 1 A4'tje

Zomer weekmenu 07 - BoodschappenlijstTerug

Boodschappenlijst
Weekmenu 07

Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Uitsmijter ham kaas

Uitsmijter ham, kaas

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.

Uitsmijter kaas

Receptnummer 6506

Bereiding

Voor de uitsmijter heb je een koekenpan nodig. Voor 2 uitsmijters 2 koekenpannen.

  • Verhit een koekenpan met een klein scheutje bakmiddel.
  • Breek 3 eieren boven de pan, probeer de dooier heel te houden.
  • Snufje zout en peper.
  • Beleg met 4 plakken ham of kaas of met ham en kaas.
  • Nog een paar draaen uit de pepermolen.
  • Bak de eieren op niet te hoog vuur totdat het eiwit is gestold en niet meer doorzichtig is.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Vloerbrood gesneden, Liefde & Passie, Volkoren, Meergranen, Pompoen, Desem, Spelt of brood naar keuze (4 of 6 boterhammen)
  • 6 eieren
  • 3 a 4 plakjes jonge kaas
  • 3 a 4 plakjes ham
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Klik op "Nog een foto" voor de uitsmijter met kaas.

Als de uitsmijter niet voldoende is voor de avondmaaltijd, neem er dan een bijgerecht bij met een restje soep of sla van de vorige dag.

Als je het lekker vindt kun je ook nog een tomaatje meebakken.

Gebruik zeezout voor het knapperige effect.

Een kleine uitsmijter kan natuurlijk ook als ontbijt of lunch.

Serveren

Serveer de uitsmijter op een plat bord en decoreer eventueel met wat bieslook.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Het overgebleven heerlijke brood eet je morgen bij het ontbijt of bij de lunch.

Pastagerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pastagerechten van EetLOL.NL

Penneschotel met kip en fruitcocktail

Penneschotel met kip en fruitcocktail

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5802

Bereiding

Voor de penne gebruik je een flinke pan. Voor de kipblokjes een hapjespan of wokpan.

  • Laat de fruitcocktail goed uitlekken in een vergiet en vang een deel van het vruchtwater op.
  • Kook de penne 'al dente' in ruim water voor 7 minuten. Meestal 2 minuten minder dan is aangegeven
  • Bestrooi de kip met wat zout en peper.
  • Bak de kip in 2 eetlepels bakmiddel gaar en bruin.
  • Als de kip bijna gaar is (wit van binnen) druk er dan in de pan met een spatel kleine stukjes van.
  • Als de kip gaar is voeg dan de fruitcocktail toe en warm door.
  • Giet de penne af en voeg toe.
  • Als het geheel wat aan de droge kant is, giet er dan wat vruchtwater bij en warm door.
  • Als je gekozen hebt voor verse dille, snij die dan fijn.
  • Voeg de dille toe en meng deze erdoor.
  • Haal de pan van de warmtebron en roer de créme fraiche erdoor.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram penne pasta
  • 600-800 gram kipblokjes
  • 800 gram fruitcocktail in blik (uitgelekt 500 gram)
  • 125 gram créme fraiche
  • Geraspte kaas, oud, jong, belegen, cheddar of een parmezaan
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4-5 eetlepels gedroogde dille, vers mag ook
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Met een beetje inschikken is deze penneschotel ook voldoende voor 3 personen.

Optie: Vervang de kipblokjes door kipfiletblokjes, kipdijfilet, kiproerbakstukjes, kipdijfiletreepjes, kipreepjes, kippendijen of vegan kipblokjes.

Serveren

Serveer de penneschotel op een plat bord en strooi er ruimhartig de geraspte kaas over.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Witlofsalade met mandarijntjes

Witlofsalade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6204

Bereiding

De witlofsalade maak je aan in een hoge mengkom.

  • Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
  • Snij de witlof in kleine stukjes en verwijder de harde bittere kern.
  • Snij de ongeschilde appel in kleine stukjes en verwijder de kern.
  • Meng de witlof, hamblokjes, rozijnen, appel in de kom.
  • Voeg de zure room, gembersiroop en een scheutje mandarijnsap toe en meng er doorheen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350 gram witlof
  • 1 zure appel (Jonagold, Elstar of Granny Smith)
  • 125 gram zure room
  • 300 gram mandarijntjes in blik
  • Gembersiroop
  • 150 gram hamblokjes
  • Rode of zwarte rozijnen
  • 100 gram Cruesli naturel
  • Handje rode of zwarte rozijnen
  • Flinke scheut gembersiroop
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Wil je het iets minder zoet, laat dan de gembersiroop achterwege.

Dit groentegerecht is samengesteld met alléén maar groenten en wat toevoegingen. Wil je toch een stukje vis of kip erbij, kies dan hieronder.

Kies je vis of kip

Wat voor vis of kip wil je bij dit gerecht eten?
Maak hieronder je keuze.

Kies voor vis

Kies voor kip

Serveren

Serveer de witlofsalade op een plat bord. Strooi op de witlofsalade de cruesley.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Gerechten met kip
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met kip van EetLOL.NL

Kipdrumsticks met salade en krieltjes

Kipdrumsticks met salade en krieltjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5309

Bereiding

Voor de kipdrumsticks heb je een oven nodig. Voor de krieltjes een koekenpan en voor de salade een mengkom.

  • Verwarm de oven voor. Kijk op het etiket van de drumsticks.
  • Doe de drumsticks in een ovenschaal en verwarm in de oven. Kijk op het etiket voor de tijd. Meestal zo'n 40 minuten.
  • Kneus de krieltjes met een spatel. De gebroken randjes worden zo extra knapperig.
  • Bak de krieltjes voor 10 minuten knapperig en gaar.
  • Maak van de sla, komkommer en tomaat een salade
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500-900 gram gegrilde kipdrumsticks of kipwings
  • 600 gram krieltjes gekruid
  • 100 gram sla naar keuze
  • 1 komkommer
  • 1 flinke tomaat
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke lik mayonaise of andere saus of dressing
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer het geheel op een plat bord.

Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Vissalon Tuna Melt

Vissalon Tuna Melt

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5406

Bereiding

Voor de friet heb je een airfryer nodig. Voor de vissalon een oven.

  • Voorbereiding.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de tomaat in acht stukjes.
  • Laat de tonijn uitlekken.

  • Bak de friet in de airfryer voor 12 minuten.
  • Deponeer de friet in een aluminium bakje of in een ovenvast schaaltje.
  • Schep er remouladesaus op en verdeel de tonijn. Doseer naar smaak. Bestrooi het geheel met de kaas.
  • Zet het geheel in de oven voor 3 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
  • Leg hierop de sla en de partjes tomaat en schep er de knoflooksaus op. Doseer naar smaak.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 375 gram friet: SuperCrunch Airfryer Dunne Friet van AVIKO
  • 320 gram (2 blikjes) tonijn in zonnebloemolie van SKIPJACK
  • 100 gram ijsbergsla kant-en-klaar gewassen en gesneden
  • 1 flinke tomaat
  • 100 gram geraspte mozzarellakaas
  • Remouladesaus kant-en-klaar van Kühne of...
  • 2 cupjes remouladesaus kant-en-klaar van Remia
  • Knoflooksaus kant-en-klaar
  • Voor de leuk: Aluminium kapsalon bakjes (20x14x5cm). Een ovenvast schaaltje kan natuurlijk ook
  • Koop de aluminium bakjes bij Bol
  • Per portie 4-5 eetlepels kaas
  • Per portie 2-3 eetlepels remouladesaus en knoflooksaus
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De vissalon kan ook met vlees (kapsalon) of kip (kipsalon).

Koop de remouladesaus kant-en-klaar of maak hem zelf.

Koop de knoflooksaus kant-en-klaar of maak hem zelf.

De friet kun je natuurlijk ook op je eigen manier bereiden.

Serveren

Serveer de vissalon in een origineel aluminium bakje of schaaltje. Wel zo leuk!

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Gerechten met vlees
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vlees van EetLOL.NL

Frietje zuurvlees (zoervleisj) en sla

Frietje zuurvlees en sla

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5514

Bereiding

Voor het zuurvlees heb je of een koekenpan of magnetron nodig en voor de sla een mengkom

  • Verwarm de airfryer voor zoals aangegeven op de verpakking (meestal 200ºC).
  • Bak de friet in de airfryer voor ongeveer 12 minuten (kijk op de verpakking).
  • Verwarm het zuurvlees in de koekenpan of in de magnetron.

  • Snij de komkommer in plakjes of in stukjes, met of zonder schil.
  • Snij de tomaten in stukjes.
  • Meng de komkommer en de tomaten.
  • Leg een bedje van de ijsbergsla op een bord en leg daar het groentemengsel op. Draai er 3 keer met de pepermolen overheen.
  • Deponeer hierop een eetlepel dressing.
  • Deponeer de friet ernaast en bestrooi met een snufje zout en doe daar het warme zuurvlees op.
  • Als je daarvoor gekozen hebt strooi dan de geitenkaas Pearls op de sla.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400-500 gram kant-en-klaar zuurvlees rund AH of PLUS
  • Friet voor de airfryer naar keuze
  • 100 gram sla naar keuze
  • 1/2 komkommer
  • 1 tomaat
  • Optie: Geitenkaas Pearls van Bettine
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels dressing
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Strooi de geitenkaas Pearls over de sla.

Varieer met andere groente.

Variatie

Vervang de friet voor gebakken aardappelen.

Serveren

Serveer het geheel op een groot plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Kippensoep met focaccia

Kippensoep met focaccia

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5104

Bereiding

Voor het maken van de kippensoep heb je een ruime pan nodig.

  • Verkruimel of plet de bouillonblokjes in een pan en deponeer de kip met het water erbij.
  • Breng aan de kook en laat 75 minuten pruttelen, net tegen de kook aan.
  • Na het garen van de kip, deze uit de pan halen en op een bord deponeren.
  • Warmtebron uit. Doe nu gelijk de fijne soepgroente en vermicelli in de pan en sluit af met het deksel.
  • Na een half uur is de groente en vermicelli klaar, zonder te koken of te verwarmen.

  • Verwijder het vel van de kip en trek met 2 vorken het kippenvlees van het bot en uit elkaar in korte sliertjes.
  • Doe het kippenvlees terug in de pan.

  • Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de Focaccia is aangegeven en verwarm ze.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Fijne vermicelli, voorkeur Grand' Italia Pasta per zuppa vermicelli (dit is echt de beste)
  • 630-650 gram kippensoeppakket (2 of 3 stukken kip)
  • 125 gram fijne soepgroente
  • Optie: Focaccia, basilicom, mozzarella, paprika, margherita of rozemarijn (naar keuze)
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 kip bouillonblokjes geplet of verkruimeld
  • Klein handje vermicelli
  • 1250 ml water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Kippensoep is van oudsher bekend als een uitstekend middel tegen griep en verkoudheid.

De kippensoep kan natuurlijk met allerlei toevoegingen worden geserveerd, zoals oud brood, tosti, stokbrood etc. en dan werkt het als een volledige maaltijd.

Probeer ook eens een eigengemaakt knofookbroodje van ciabatta.,

Serveren

Serveer de kippensoep in een diep bord of soepkom. Strooi daar wat peterselie op

Snijd de Focaccia in stukken en serveer bij de soep.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Boodschappenlijst zomer weekmenu 07 van EetZe