Vragen over handigheidjes, koken, bewaren en invriezen.
Hier vind je recepten zonder onnodige opsmuk voor de dagelijkse maaltijd. Rechttoe rechtaan, met een zo kort mogelijke bereidingstijd en met een handige printfunctie en boodschappenlijst.
Bereid je maaltijd met je Smartphone in de hand.
Behoefte aan een maattabel voor je ingrediënten?
Open de maattabel hier...
Klik op je vraag over koken enzo.
Voor het bereiden van maaltijden luistert een mililitertje meer of minder niet al te nauw. Voor het bakken van een taart of cake juist wel.
Voor het bakken van een taart of cake is gewicht en volume belangrijk voor het beste resultaat. Gebruik hiervoor een weegschaal en maatbeker.
>> Ik wil hier meer over wetenHet is altijd handig wat jus op voorraad te hebben. Gooi het niet door de afvoer en zet het niet bij het afval. Vries je teveel aan jus in of bewaar in de koelkast.
Je kunt ook zelf jus maken en die in kleine porties (voor een stamppotje 150 mililiter - 20 eetlepels) invriezen.
Jus kun je vrij lang in de koelkast bewaren, omdat er een laag vet op komt bij het stollen.
Even opwarmen in de magnetron en klaar.
>> Kijk hier hoe je zelf jus maakt.Ook voor vegan maaltijden is er jus.
>> Kijk hier hoe je zelf jus voor vegan maaltijden maakt.Je kunt vlees vervangen door een vegan product.
>> Klik hier voor vegan producten.Op de website staan ook recepten voor vegangerechten.
>> Klik hier voor vegangerechten.Er zijn veel kipproducten verkrijgbaar tegenwoordig. Ook kant-en-klare.
>> Hier laat ik je zien wat er mogelijk is.Er is veel vis verkrijgbaar, vers, kant-en-klaar en ingevroren.
>> Hier laat ik je zien wat er mogelijk is.Kant-en-klaar vlees is er in overvloed. Hier een niet compleet overzicht.
>> Hier laat ik je zien wat er mogelijk is.Klik op je vraag over handigheidjes rondom het koken.
Sla verlept snel en al helemaal als je het gewassen en verpakt koopt.
Vouw het restantje sla in een keukenrol en bewaar in de koelkast. Na 2 dagen ziet het er nog redelijk fris en eetbaar uit.
Voorzichtig met opdienen, want de makreel wordt superzacht zo.
>> Kijk hier hoe dit bij een gerecht is gedaan.Ja dat kan.
- Doe de groenten in een platte magnetronschaal.
- Dek de schaal af.
- Voeg 2 eetlepels water toe bij harde groenten.
- Magnetron op 700 watt.
- Groenten plm. 2 minuten laat nagaren.
- Pas de tijden aan als je van zachte groenten houdt.
- Geen zout en kruiden toevoegen. Doe dat later.
Hiervoor heb je een sterke duim, een flinke duimnagel en een scherp mes nodig.
1. Steek je duimnagel net boven het harde kontje van de teen in de knoflook.
2. Stroop het onderste vel van de teen.
3. Steek je duimnagel net boven het puntje in de knoflook.
4. Stroop het onderste vel van de teen.
5. Snijd de teen, over dwars, in plakjes als je dat nodig hebt.
Heb je fijn gesneden knoflook nodig, volg dan nr. 6.
6. Neem de teen tussen duim en wijsvinger en snij over de lengte in 4 a 5 plakjes.
7. Hou de plakjes bij elkaar en snijd deze, overdwars, in kleine stukjes. Klaar!
Hiervoor heb je een harde spatel en een scherp mes nodig.
1. Druk met de spatel de teen plat.
2. Snijd de kont en de punt van de teen.
3. Verwijder de velletjes.
4. Neem de geplette teen tussen duim en wijsvinger en snij over de lengte in 4 a 5 plakjes.
5. Hou de teen bij elkaar en snijd deze, overdwars, in kleine stukjes. Klaar!