Gerechten met kip
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met kip van EetLOL.NL

Kipsalon met shoarma kipdijfiletreepjes

Kipsalon kipdijfiletreepjes shoarma

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5306

Bereiding

Voor de friet heb je een airfryer nodig en voor de kipdijfiletreepjes shoarma een koekenpan. Voor de kipsalon een oven.

  • Voorbereiding.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de tomaat in acht stukken.

  • Bak de kipdijfiletfiletreepjes in een weinig bakmiddel gaar en knapperig.
  • Vermeng de kipdijfilet met 4 eetlepels shoarmasaus en vermeng.
  • Bak de friet in de airfryer voor 12 minuten.
  • Deponeer de friet in een aluminium bakje of in een ovenvast schaaltje.
  • Schep nog wat shoarmasaus hierover. Doseer naar smaak.
  • Verdeel de kip over de bakjes en bestrooi het geheel met de kaas.
  • Zet het geheel in de oven voor 3 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
  • Leg hierop de sla en de partjes tomaat en doe er de knoflooksaus op. Doseer naar smaak.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 375 gram friet: SuperCrunch Airfryer Dunne Friet van AVIKO (je koopt 750 gram)
  • 500-600 gram kipdijfiletreepje shoarma
  • 100 gram sla naar keuze
  • 100 gram geraspte mozzarellakaas
  • 1 flinke tomaat
  • 265 mililiter Turkse shoarmasaus van Yildriz
  • Knoflooksaus kant-en-klaar
  • Voor de leuk: Aluminium kapsalon bakjes (20x14x5cm). Een ovenvast schaaltje kan natuurlijk ook
  • Koop de kapsalon bakjes bij BOL

  • —————————————————————
  • Per portie 4-5 eetlepels kaas
  • Per portie 8 eetlepels shoarmasaus
  • Per portie 3 eetlepels knoflooksaus
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De kipsalon kan ook met vlees (kapsalon) of vis (vissalon).

Koop de kant-en-klare shoarmasaus of maak hem zelf.

De friet kun je natuurlijk ook op je eigen manier bereiden.

Serveren

Serveer de kipsalon in originele aluminium bakjes of in een ovenvast schaaltje in hetzelfde formaat. Wel zo leuk!

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.