Weekmenu 02
boodschappenlijst...

Al je boodschappen voor
deze week op 1 A4'tje

Weekmenu 02 - BoodschappenlijstTerug

Boodschappenlijst
Weekmenu 02

Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Zuurkool met geitenkaas en appel

Zuurkool ovenschotel met geitenkaas en appel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6003

Bereiding

Voor de zuurkool ovenschotel heb je nodig een flinke ovenschaal. Pakweg 30cm lang.

Voor het stoven van de zuurkool heb je een pan nodig.

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Doe de uitgelekte zuurkool, wijn, appel en rozìjnen in een pan en laat het geheel zachtjes stoven voor 10 minuten, zonder deksel op de pan. Af en toe omscheppen.

  • Giet zoveel mogelijk vocht van de gestoofde zuurkool.
  • Schep de helft van de zuurkool in de ovenschaal.
  • Verdeel de helft van de aardappelpuree hier overheen.
  • Leg de helft van de rookworst en katenspek hier weer op.
  • Verdeel de rest van de zuurkool hier overheen en dek af met de rest van de rookworst en katenspek.
  • Schep de rest van de aardappelpuree hier weer overheen en dek af met de aardappelschijfjes.
  • Plaats de schotel in het midden van de oven voor 25 minuten.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verkruimel de geitenkaas over de aardappelschijfjes.
  • Zet terug in de oven voor 10 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450 gram kant-en-klare aardappelpuree
  • 520 gram naturel zuurkool, wijnzuurkool of kerriezuurkool
  • 200 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
  • 250 gram geitenkaas
  • 150 gram katenspek in reepjes gesneden
  • 1 rookworst in plakjes van varken, rund, grof of fijn
  • 1 appel ongeschild in kleine stukjes of plakjes
  • 50 gram rozijnen, blank of rood
  • 125 mililiter witte droge wijn
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de zuurkool ovenschotel op een plat bord. Eventueel met een scheutje jus uit je voorraad of maak 'm zelf. Kijk maar.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Groentegerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Groentegerechten van EetLOL.NL

Nasi van bloemkoolrijst met spiegelei

Nasi van bloemkoolrijst met spiegelei

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5702

Bereiding

Je hebt een hapjespan en een koekenpan voor de eieren nodig.

  • Voorbereiding
  • Pel en snijd de knoflook in kleine stukjes.
  • Snij de gember in kleine stukjes.

  • Bak het kipgehakt rul voor 5 minuten.
  • Voeg voor de laatste 2 minuten de kipkruiden toe.
  • Voeg de gember en knoflook toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de soepgroente toe en bak 3 minuten mee.
  • Voeg de bloemkoolrijst toe en bak 3 minuten mee.
  • Bak 2 spiegeleieren.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram kipgehakt
  • 250 gram boerensoepgroente
  • 400 gran bloemkoolrijst
  • 2 eieren
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 bolletjes gember
  • 1 eetlepel kipkruiden
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Je kunt de bloemkoolrijst ook vervangen door broccolirijst, maar dan ziet het er niet nasi-achtig uit.

Serveren

Serveer de nasi van bloemkoolrijst op een plat bord met het spiegelei.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Jambalaya met kip

Jambalaya met kip

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5906

Bereiding

Voor de jambalaya heb je een hapjespan of wokpan nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de chorizo of salami in keine blokjes.
  • Plet, pel en snijd de knoflook fijn.
  • Snij de paprika's in kleine blokjes. Verwijder de zaadlijsten.
  • Snij de bosuitjes in kleine ringetjes.

  • Bestrooi de kip met zout en peper.
  • Bak de kipdijfiletreepjes in een beetje olijfolie bruin en gaar en neem uit de pan.
  • Bak in de overgebleven olie, de gesnipperde ui, knoflook en paprika voor plm. 5 minuten.
  • Voeg een snufje Chilipoeder toe.
  • Voeg de ham, chorizo of salami en kipdijfiletreepjes er aan toe en vermeng.
  • Voeg de rijst en bosui ringetjes toe en verwarm alles nog eens goed door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram kipdijfiletreepjes
  • 200 gram hamblokjes
  • 200 gram chorizo of salami worst
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 2 bosuitjes
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • Zoete Chilisaus
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 snufje Chilipoeder
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip's

Teveel gemaakt? Opgewarmd smaakt het nog lekkerder.

Chorizo is pittiger dan Salami.

Serveren

Serveer de jambalaya op diepe borden en druppel wat Chilisaus over het geheel.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Bonen
Eet ideeën zonder poespas...

Bonengerechten van EetLOL.NL

Veldertjes met bloemkool, kip en curry

Veldertjes met bloemkkol kip en curry

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6102

Bereiding

Voor de veldertjes en de bloemkool heb je een hapjespan met deksel nodig.

  • Voorbereiding
  • Laat de veldertjes uitlekken.
  • Snij de gerookte kipfilet in kleine blokjes.
  • Snipper de sjalotjes.

  • Fruit de uitjes, met een likje bakmiddel, in een hapjespan.
  • Voeg de currypasta toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de kokosmelk toe en roer tot een saus.
  • Voeg de bloemkoolroosjes toe en doe deksel op de pan.
  • Laat 15 minuten zachtjes pruttelen en roer een paar keer om.
  • Voeg de laatste paar minuten de veldertjes en kipfilet toe en warm mee.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 685 gram (uitlekgewicht 450 gram) veldertjes in glas - HAK
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 150 gram kipfilet gerookt
  • 200-250 mililiter kokosmelk
  • 70 gram gele curry kruidenpasta
  • 2 sjalotjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Amandelschaafsel
  • Peterselie gedroogd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de veldertjes op een plat bord en garneer met de amandelen en peterselie.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Vissalon Tuna Melt

Vissalon Tuna Melt

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5406

Bereiding

Voor de friet heb je een airfryer nodig. Voor de vissalon een oven.

  • Voorbereiding.
  • Verwarm de airfryer voor op 200 graden.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Snij de tomaat in acht stukjes.
  • Laat de tonijn uitlekken.

  • Bak de friet in de airfryer voor 12 minuten.
  • Deponeer de friet in een aluminium bakje of in een ovenvast schaaltje.
  • Schep er remouladesaus op en verdeel de tonijn. Doseer naar smaak. Bestrooi het geheel met de kaas.
  • Zet het geheel in de oven voor 3 minuten, totdat de kaas is gesmolten.
  • Leg hierop de sla en de partjes tomaat en schep er de knoflooksaus op. Doseer naar smaak.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 375 gram friet: SuperCrunch Airfryer Dunne Friet van AVIKO
  • 320 gram (2 blikjes) tonijn in zonnebloemolie van SKIPJACK
  • 100 gram ijsbergsla kant-en-klaar gewassen en gesneden
  • 1 flinke tomaat
  • 100 gram geraspte mozzarellakaas
  • Remouladesaus kant-en-klaar van Kühne of...
  • 2 cupjes remouladesaus kant-en-klaar van Remia
  • Knoflooksaus kant-en-klaar
  • Voor de leuk: Aluminium kapsalon bakjes (20x14x5cm). Een ovenvast schaaltje kan natuurlijk ook
  • Koop de aluminium bakjes bij Bol
  • Per portie 4-5 eetlepels kaas
  • Per portie 2-3 eetlepels remouladesaus en knoflooksaus
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De vissalon kan ook met vlees (kapsalon) of kip (kipsalon).

Koop de remouladesaus kant-en-klaar of maak hem zelf.

Koop de knoflooksaus kant-en-klaar of maak hem zelf.

De friet kun je natuurlijk ook op je eigen manier bereiden.

Serveren

Serveer de vissalon in een origineel aluminium bakje of schaaltje. Wel zo leuk!

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Broodgerechten van EetLOL.NL

Boterham bal satésaus

Boterham bal satésaus

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6502

Bereiding

Je hebt 2 koekenpannen nodig. 1 voor de uitjes en de satésaus en 1 voor het gehakt of een magnetron en 1 koekenpan.

  • Bereiding in koekenpannen.
  • Snij de gehaktballen in platte schijven. 6 schijfjes per bal.
  • Bak de uien in een koekenpan glazig in een likje bakmiddel.
  • Als de uien glazig zijn voeg je de satésaus toe op een laag vuur.
  • Verwarm in de andere koekenpan de gehaktschijfjes in een likje bakmiddel.
  • Als ze begiinen te kleuren zijn ze klaar.

  • Bereiding in magnetron en koekenpan.
  • Verwarm de gehaktballen in de magnetron zoals aangegeven op de verpakking.
  • Bak de uien in een koekenpan glazig in een likje bakmiddel.
  • Als de uien glazig zijn voeg je de satésaus toe op een laag vuur.
  • Snij de warme gehaktballen in schijfjes. 6 schijfjes per bal.

  • Leg de boterhammen op een plat bord.
  • Smeer de satésaus met uitjes op de boterhammen.
  • Leg de warme gehaktschijfjes hier op.
  • Schep de laatste satésaus hier bovenop en klaar is ie.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 4 gehaktballen kant-en-klaar gegaard, rund of varken
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 250 gram satésaus, voorkeur kant-en-klaar van Wijko
  • 6 sneetjes brood, voorkeur volkoren, maar iedere andere soort kan ook
  • Optie: IJsbergsla, tomaat, komkommer, bosuitjes
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Op de foto is de boterham bal afgebeeld met een schaaltje wortelsalde. Kijk hier hoe je die maakt.

Voor de kant-en-klare gehaktballen kijk je hier.

Voor de vegaballen kijk je hier.

Serveren

Serveer de boterham bal op een plat bord.

Als je dat wilt het geheel garneren met bijvoorbeeld wat fijngesneden bosuitjes, een plukje ijsbergsla of een dun plakje tomaat of komkommer.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Champignonsoep met kastanjechampignons

Champignonsoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5111

Bereiding

Voor het maken van de champignonsoep heb je een ruime pan nodig. Voor de bouillon een steelpan. Een staafmixer is handig.

  • Voorbereiding
  • Breng in een steelpan 1 liter water aan de kook en smelt daarin 2 bouillontabletten.
  • Pel de knoflook en snij fijn.
  • Hak de plakjes champignons grof.

  • Fruit, in een ruime pan, de ui en knoflook in een beetje olie voor 1 minuut.
  • Voeg de bloem toe, roer en voeg de bouillon toe.
  • Breng aan de kook en voeg de kookroom toe.
  • Voeg de champignons toe en pureer kort.
  • Kook het geheel, al pruttelend, voor plm. 20 minuten.
  • Breng eventueel op smaak met peper en zout.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 300 gram kastanjechampignons gesneden
  • Champignon bouillon tabletten van Maggi
  • 250 mililiter kookroom 20% vet
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3-5 teentjes knoflook
  • 4 flinke eetlepels bloem
  • Peterselie gedroogd
  • Zout en peper
  • 1 liter (1000 mililiter) water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Soep te dun?

Roer er 6 eetlepels allesbinder door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

Serveren

Serveer de champignonsoep in een diep bord of soepkom met of zonder brood. Garneer met peterselie.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Maandag Zuurkool met geitenkaas en appel
  • —————————————————————
  • 450 gram kant-en-klare aardappelpuree
  • 520 gram naturel zuurkool, wijnzuurkool of kerriezuurkool
  • 200 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
  • 250 gram geitenkaas
  • 150 gram katenspek in reepjes gesneden
  • 1 rookworst in plakjes van varken, rund, grof of fijn
  • 1 appel ongeschild in kleine stukjes of plakjes
  • 50 gram rozijnen, blank of rood
  • 125 mililiter witte droge wijn
Dinsdag Nasi van bloemkoolrijst met spiegelei
  • —————————————————————
  • 300 gram kipgehakt
  • 250 gram boerensoepgroente
  • 400 gran bloemkoolrijst
  • 2 eieren
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 teentjes knoflook
  • 5 bolletjes gember
  • 1 eetlepel kipkruiden
Woensdag Jambalaya met kip
  • —————————————————————
  • 300 gram kipdijfiletreepjes
  • 200 gram hamblokjes
  • 200 gram chorizo of salami worst
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 2 bosuitjes
  • 1 groene en 1 rode paprika
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • Zoete Chilisaus
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
  • 1 snufje Chilipoeder
Donderdag Veldertjes met bloemkool, kip en curry
  • —————————————————————
  • 685 gram (uitlekgewicht 450 gram) veldertjes in glas - HAK
  • 400 gram bloemkoolroosjes
  • 150 gram kipfilet gerookt
  • 200-250 mililiter kokosmelk
  • 70 gram gele curry kruidenpasta
  • 2 sjalotjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Amandelschaafsel
  • Peterselie gedroogd
Zaterdag Boterham bal satésaus
  • —————————————————————
  • 4 gehaktballen kant-en-klaar gegaard, rund of varken
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 250 gram satésaus, voorkeur kant-en-klaar van Wijko
  • 6 sneetjes brood, voorkeur volkoren, maar iedere andere soort kan ook
  • Optie: IJsbergsla, tomaat, komkommer, bosuitjes
Zondag Champignonsoep met kastanjechampignons
  • —————————————————————
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 300 gram kastanjechampignons gesneden
  • Champignon bouillon tabletten van Maggi
  • 250 mililiter kookroom 20% vet
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3-5 teentjes knoflook
  • 4 flinke eetlepels bloem
  • Peterselie gedroogd
  • Zout en peper
  • 1 liter (1000 mililiter) water
Boodschappenlijst weekmenu 02 van EetZe