Jus voor vleesgerechten
Receptnummer 6407
Bereiding
Als je een residu hebt van gebraden vlees, maak je de jus in dezelfde pan.
Als je dat niet hebt gebruik dan een steelpan.
- Bij een residu giet je het water in de pan.
- Bij geen residu verwarm je het bakmiddel totdat het bijna bruin kleurt en giet dan het water erbij.
- Voeg de juspoeder toe en breng langzaam aan de kook.
- Voeg de gebakken uitjes en tomatenketchup toe.
- Laat het geheel 1 minuutje zachtjes pruttelen en roer het door.
- De jus is nu gebruiksklaar.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- Kant-en-klaar te koop of maak het zelf
- Kies voor juspoeder van Maggi, Pikant, Rundvlees, Stamppot, Uitjes, Vleesjus of Naturel. Voor een vleesgerecht maakt het niet zoveel uit welke keuze je maakt
- Gebakken uitjes
- Tomatenketchup
Gebruik alles van de boodschappenlijst en:
- Residu van gebraden vlees
- 6 flinke eetlepels bakmiddel als er geen residu is
- 18 a 29 gram juspoeder. Afhankelijk welke keuze je hebt gemaakt
- 2 eetlepels gebakken uitjes
- 3 eetlepels tomatenketchup
- 200 ml water.
Tip(s)
Als de jus echt pittig moet zijn voeg dan een halve theelepel sambal toe.
Afhankelijk van je recept kun je ook nog andere ingrediënten toevoegen, zoals campignons, paprika o.i.d.
Serveren
Bij een stamppot giet je de jus in een kuiltje en anders over vlees en/of aardappelen.
Bewaartips
Als je teveel jus hebt kun je dat vrij lang bewaren in de koelkast of invriezen voor gebruik later.