Behoefte aan een maattabel voor je ingrediënten?
Open de maattabel hier...
Vragen over handigheidjes, koken, bewaren en invriezen.
Bekijk het hier...
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
De bereiding is eenvoudig. De aardappelen, zuurkool en spekjes kunnen in één pan. De rookworst in een steelpan.
Laat de zuurkool voordat je begint 15 minuten uitlekken in een vergiet. Als je van minder zuur houdt, spoel de zuurkool dan af met koud water.
Meekoken van de spekjes kun je ook achterwege laten en knapperig bakken. Strooi ze dan over de zuurkool bij het serveren.
Wil je de zuurkool met een gehaktbal, vervang dan de rookworst door een zelfgemaakte gehakbal of een kant-en-klare gehaktbal.
Gebruik een restje jus of maak het zelf.
Serveer de zuurkool op een plat bord en maak een kuiltje in het midden voor de jus. Leg de rookworst en eventueel het spek hier bij en voorzie de rookworst van een streep(je) mosterd.
Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.