Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Zuurkoolstamppot met rookworst en spekjes

Stamppot zuurkool met rookworst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5206

Bereiding

De bereiding is eenvoudig. De aardappelen, zuurkool en spekjes kunnen in één pan. De rookworst in een steelpan.

  • Verwarm de rookworst zoals op de verpakking staat.
  • Verwarm een restje jus of maak deze zelf.
  • Deponeer de aardappelen, uitgelekte zuurkool en spekjes in een pan met een laagje water. Snufje zout en peper erbij.
  • Heb je ook gekozen voor zuurkoolspek, leg deze dan bovenop de aardappelen en zuurkool.
  • Kook het geheel 12 minuten, totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Giet de aardappelen, zuurkool en spekjes af en laat heel even droogkoken.

  • Stamp de aardappelen, zuurkool en spekjes met de boter tot een stamppot. Stamp lang voor fijne structuur en kort voor grove structuur.
  • Verdeel de rookworst en eventueel het spek in tweeën.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 520 gram zuurkool naturel, zuurkool met spekjes, wijnzuurkool, kruidenzuurkool of kerriezuurkool
  • 800 gram voorgegaarde aardappelen
  • 300 gram gerookte spekreepjes of andere spekblokjes
  • 1 rookworst van het rund of varken, grof of fijn
  • Optie: 200 gram ongekookt zuurkoolspek
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Jus
  • Mosterd
  • 2 eetlepels boter
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Laat de zuurkool voordat je begint 15 minuten uitlekken in een vergiet. Als je van minder zuur houdt, spoel de zuurkool dan af met koud water.

Meekoken van de spekjes kun je ook achterwege laten en knapperig bakken. Strooi ze dan over de zuurkool bij het serveren.

Wil je de zuurkool met een gehaktbal, vervang dan de rookworst door een zelfgemaakte gehakbal of een kant-en-klare gehaktbal.

Gebruik een restje jus of maak het zelf.

Serveren

Serveer de zuurkool op een plat bord en maak een kuiltje in het midden voor de jus. Leg de rookworst en eventueel het spek hier bij en voorzie de rookworst van een streep(je) mosterd.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.