Gehaktbal zelf gemaakt...

Gehaktbal zelf gemaakt

Gehaktbal zelf gemaakt

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4304

Bereiding

Voor het bakken van de gehaktballen gebruik je een hapjespan met deksel.

  • Begin op tijd met de voorbereiding en het bakken. Een dag eerder voor gebruik kan ook.
  • Meng alle ingrediënten, behalve de roomboter en de vleesfond, in een hoge kom.
  • Zet het geheel minstens een half uur in de koelkast.
  • Verdeel het gehakt in 4 porties en draai er grote ballen van.
  • Verdeel het gehakt in 6 porties voor kleine ballen.
  • Bak de gehaktballen in een flinke scheut bakmiddel en de roomboter rondom bruin.
  • Schenk de fond erbij en laat de gehaktballen plm. 45 minuten zachtjes sudderen in de hapjespan met het deksel er op.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 600 gram gehakt. Voorkeur voor varkensgehakt, maar halfom of rund kan ook
  • 380 mililiter vleesfond in pot
  • 2 eieren
  • 75 gram Panko breadcrumbs
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 eetlepels ketjap Manis
  • 4 eetlepels grove mosterd
  • 3 eetlepels roomboter
  • 1 theelepel cayennepeper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Begin op tijd met de voorbereiding en het bakken. De gehaktballen een dag eerder maken kan ook.

De ontstane jus van het vleesfond gebruik je direct, vries je in of pep je op met dit recept.

Serveren

Serveer de gehaktballen bij het gerecht dat je hebt gekozen.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.