Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppotten van EetLOL.NL

Boerenkool met rookworst en spekjes

Stamppot boerenkool met rookworst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5203

Bereiding

De bereiding is eenvoudig. De aardappelen en spekjes kunnen in één pan. De rookworst in een steelpan.

  • Laat de boerenkool uitlekken in een vergiet.
  • Verwarm de rookworst zoals op de verpakking staat.
  • Verwarm een restje jus of maak deze zelf.
  • Deponeer de aardappelen en spekjes in een pan met een laagje water. Snufje zout en peper erbij.
  • Kook het geheel 11 minuten, totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Giet de aardappelen af.
  • Voeg de uitgelekte boerenkool toe en warm nog 1-2 minuten mee.

  • Stamp de aardappelen, boerenkool en spekjes met de boter tot een stamppot. Stamp lang voor fijne structuur en kort voor grove structuur.
  • Verdeel de rookworst in tweeën.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 680 gram boerenkool van HAK
  • 500 gram voorgegaarde aardappelen, voorkeur voor vastkokend
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 1 rookworst van het rund of varken, grof of fijn
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Jus
  • Mosterd
  • 2 eetlepels boter
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Laat de boerenkool voordat je begint 15 minuten uitlekken in een vergiet en druk met een vork er zoveel mogelijk vocht uit.

Het meekoken van de spekjes kun je ook achterwege laten en knapperig bakken. Strooi ze dan over de boerenkool bij het serveren.

Wil je de boerenkool met een gehaktbal, vervang dan de rookworst door een zelfgemaakte gehakbal of een kant-en-klare gehaktbal.

Gebruik een restje jus of maak het zelf.

Serveren

Serveer de boerenkool op een plat bord en maak een kuiltje in het midden voor de jus. Leg de rookworst hier bij en voorzie de rookworst van een streep(je) mosterd.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.