Weekmenu 08
boodschappenlijst...

Al je boodschappen voor
deze week op 1 A4'tje

Weekmenu 08 - BoodschappenlijstTerug

Boodschappenlijst
Weekmenu 08

Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Kip met sperziebonen en rösti

Kip sperziebonen rösti

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6004

Bereiding

Voor de sperziebonen heb je een magnetron nodig. Als je kiest voor sperziebonen in een pot niet. Laat ze wel uitlekken.

Voor de Rösti en kipfiletreepjes voor ieder een koekenpan en voor het geheel een ovenschaal en een oven.

  • Voorbereiding
  • Doe de geknakte verse sperziebonen met 2 eetlepels water in een magnetronbakje.
  • Zet in de magnetron op 900 watt voor 8 minuten.
  • Bestrooi met zout en peper.

  • Verwarm de oven voor op 175ºC.
  • Bak de Rösti 12 minuten in een beetje bakmiddel.
  • Bak de kipfiletreepjes en de bacon voor 5 minuten gaar en bruin.

  • Vul de ovenschaal met de Rösti.
  • Doe daar de voorgekookte verse sperziebonen of de uitgelekte sperziebonen op.
  • Verspreid de kipfiletreepjes over de sperziebonen.
  • Bestrooi het geheel met de geraspte kaas.
  • Zet in de oven voor 15 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram sperziebonen gewassen en geknakt
  • 300 gram kipdijfiletreepjes Voorkeur: shoarma, kebab of gyros
  • 150 ram baconreepjes
  • 350 gram Rösti, halve zak
  • 100 gram geraspte kaas. Jong, oud of belegen naar keuze
  • Optie: Sperziebonen in een pot
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Vervang de sperziebonen door kant-en-klaar in een pot, dan hoef je ze niet voor te koken in de magnetron.

Wil je geen soarma kip, dan kan het ook zonder. Dan wel de kip wat kruiden.

Serveren

Serveer de ovenschotel op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Groentegerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Groentegerechten van EetLOL.NL

Groentepilaf met kip en rijst

Groentepilaf met kip en rijst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5704

Bereiding

Alles wordt bereid in een wokpan.

  • Voorbereiding
  • Snij de abrikozen in kleine stukjes.

  • Bak de kipdijfiletreepjes in de olijfolie voor 5 minuten.
  • Bak de ui, kerriepoeder en gemberpoeder mee.
  • Voeg de groente toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg de rijst toe als alles gaar is en warm goed door.
  • Voeg 4 eetlepels HP saus of de sojasaus toe.
  • Voeg de abrikozen toe en warm door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300-400 gram kipdijfiletreepjes shoarma
  • 400 gram roerbakgroente naar keuze, voorkeur Italiaans
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • The original sauce van HP of sojasaus
  • 8 gedroogde abrikozen
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 theelepel gemberpoeder
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Als je de HP saus niet kunt vinden, vervang deze dan door de sojasaus.

Van dit gerecht is er ook een vegan versie.

Serveren

Serveer de pilaf op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Risotto met spinazie en vissticks

Risotto met spinazie en vissticks

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5905

Bereiding

Voor de risotto heb je een hapjespan nodig, voor de vissticks een airfryer of koekenpan en voor de bouillon een steelpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de spinazie uitlekken.
  • Als je kiest voor de airfryer, warm deze voor op 200 graden.
  • Smelt en verwarm in de steelpan de bouillonblokjes in water of gebruik de kant-en-klare bouillon en hou warm.

  • Fruit de ui in de olijfolie glazig.
  • Voeg de wijn toe en kook goed in.
  • Voeg de risottorijst toe en roer deze totdat ze glanzen.
  • Schenk de helft van de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor 5 minuten. Blijf roeren.
  • Schenk de andere helft van de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor 15 minuten. Blijf roeren.
  • Voeg de uitgelekte spinazie toe en breng aan de kook. Blijf roeren.
  • Doe nu de vissticks zoals vermeld bij AIRFRYER.
  • Zet het vuur uit en doe de deksel op de pan en laat een paar minuten nagaren.
  • Roer een flinke klont roomboter door de risotto.
  • Als de rijst en spinazie een dikke massa is, is het klaar.
  • Roer wat peper, de zure room en de helft van de kaasnippers door de risotto.
  • AIRFRYER: Bak de vissticks voor 8 minuten in de airfryer of bak ze in een koekenpan.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram risottorijst
  • 630 gram spinazie in pot van HAK
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 8 vissticks extra krokant van Iglo
  • 160 gram (2 pakjes) originele snippersvan Parrano
  • Optie: Vervang de bouillon van blokjes door een kant-en-klare bouillon in pot
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 750 mililiter (3/4 liter) water
  • 3 tabletten groentebouillon
  • 2 eetlepels zure room
  • 50 mililiter witte wijn
  • Roomboter
  • Olijfolie
  • Peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de bouillon van blokjes voor een kant-en-klare bouillon in pot voor meer smaak.

Vervang de vissticks voor een gehaktbal.

Serveren

Serveer de risotto en de vissticks op een plat bord en strooi de rest van de kaas er overheen.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Bonen
Eet ideeën zonder poespas...

Bonengerechten van EetLOL.NL

Bruine bonen met rijst - B.B. met R.

Bruine bonen met rijst - B.B. met R.

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6101

Bereiding

Voor de bruine bonen heb je een hapjespan met deksel nodig. Voor de rijst een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de bruine bonen uitlekken.
  • Plet de knoflook en snij fijn.
  • Maak de maggiblokjes wat korrelig.
  • Snij de tomaten in blokjes.

  • Bak de uien en knofllook voor 2 minuten in een klein scheutje bakmiddel.
  • Voeg de kipdijfiletreepjes toe en bak 5 minuten.
  • Voeg de maggiblokjes en 4 draaien uit de pepermolen toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de spekreepjes toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de tomaten en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Voeg de uitgelekte bonen toe en schep door.
  • Deksel op de pan en laat het geheel 45 minuten zachtjes stoven,
  • Schep om de 10 minuten door.

  • Maak na 40 minuten de rijst warm in de koekenpan met een klein scheutje bakmiddel.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 800 gram bruine bonen (uitlekgewicht 500 gram)
  • 300-500 gram kipdijfiletreepjes
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 3 trostomaten
  • 375 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 140 gram tomatenpuree
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 Maggi bouillonblokjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Peper
  • Bakmiddel
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Luister tijdens het koken naar de song B.B. met R,.

Over 2 dagen opwarmen in de magnetron, dan is ie nog lekkerder.

Serveren

Serveer de bonen op een plat of in diep bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Kibbeling met salade en friet

Kibbeling met salade en friet

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5401

Bereiding

Voor de friet heb je nodig een airfryer en voor de kibbeling eventueel een oven. Voor de salade een mengkom.

  • Als je hebt gekozen voor kibbeling van Iglo, verwarm de oven voor op 220ºC. Lees het etiket.
  • Verwarm de airfryer voor zoals aangegeven op de verpakking (meestal 220ºC).
  • Bak de friet in de airfryer voor ongeveer 8-10 minuten (kijk op de verpakking).
  • Maak de gekozen kibbeling klaar voor gebruik.

  • Snij de komkommer in plakjes of in stukjes, met of zonder schil.
  • Snij de tomaten in stukjes.
  • Meng de komkommer en de tomaten met de olijfolie.
  • Leg een bedje van de ijsbergsla op een bord en leg daar het groentemengsel op. Draai er 3 keer met de pepermolen overheen.
  • Deponeer hierop een eetlepel dressing.
  • Deponeer de friet ernaast en bestrooi met een snufje zout en doe daar de mayonaise op.
  • Leg de kibbeling op het bord.
  • Als je daarvoor gekozen hebt strooi dan de geitenkaas Pearls op de sla.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • De visboer, viskraam en supermarkt verkopen kibbeling. Kibbeling is er ook kant-en-klaar ingevroren van Iglo
  • 250 gram p.p. kibbeling van de visboer of 245 gram voor 2 personen van Iglo
  • 375 gram friet voor de airfryer
  • 100 gram sla naar keuze
  • 1/4 komkommer
  • 1 tomaat
  • Optie: Geitenkaas Pearls van Bettine
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke lik mayonaise of andere saus
  • 2 eetlepels yoghurt dressing
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Kibbeling van de visboer en viskraam kan zowel warm als koud gegeten worden. Ingevroren moet het ontdooit en warm gemaakt worden.

De kibbeling van de visboer en viskraam kun je opwarmen in de oven voor 10-12 minuten op 160ºC.

Wil je iets anders dan kibbeling, kijk dan op de 'Alléén maar vis' pagina voor je viskeuze.

Serveren

Serveer op een plat bord. Decoreer eventueel met de Geitenkaas Pearls.

Variatie

Vervang de friet voor gebakken aardappelen.

Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Broodje carpaccio op ciabatta

Broodje carpaccio op ciabatta

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6511

Bereiding

Voor de ciabatta's heb je een oven nodig.

  • Haal de carpaccio een half uur voor gebruik uit de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Bak de ciabatta's af voor 6-8 minuten en snij deze doormidden.
  • Druppel wat dressing op de onderste helft.
  • Leg de helft van een portie carpaccio hier op.
  • Leg hierop sla en plakjes tomaat en bestrooi met de bijgeleverde en eventueel extra ingrediënten.

  • EXTRA
  • Vermeng de yogurt dressing met de honing en de mosterd.
  • Besprenkel het geheel met de extra dressing en dek af met de andere helft van de ciabatta.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 4 ciabatta's afbakbroodjes
  • 2 verpakkingen carpaccio rundvlees (2 porties)
  • 100 gram sla naar keuze
  • Extra: 2 eetlepels geraspte kaas (liefst parmezaanse)
  • Extra: 2 eetlepels geroosterde pijnboompitten
  • Extra: Snoeptomaatjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Extra: 3 eetlepels yogurt dressing
  • Extra: 2 eetlepels honing
  • Extra: 1 eetlepel mosterd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

In de kant-en-klare carpaccio zitten vaak wat weinig toevoegingen. Indien gewenst aanvullen met de extra ingrediënten.

Te weinig voor een avondmaaltijd? Vul aan met bijvoorbeeld een lekker soepje, vers gemaakt of uit de vriezer.

Serveren

Serveer de ciabatta's op een plat bord of plank.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Kerriesoep met kaastosti's

Kerriesoep met kaastosti's

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5103

Bereiding

Voor het maken van de kerriesoep heb je een ruime pan nodig. Voor het pureren een staafmixer. Voor de tosti's een tostirooster, tosti-ijzer of contactgrill. In een koekenpan kan ook.

  • Voorbereiding
  • Laat de maiskorrels uitlekken.
  • Plet de bouillonblokjes.
  • Snij de gerookte kip in kleine blokjes of reepjes.

  • Fruit de ui in de olijfolie voor 2 minuten.
  • Voeg de bouillonblokjes met 1,5 liter water toe.
  • Voeg de kerriepoeder, pakje Honig en de mais toe.
  • Zout en peper is niet nodig.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de gerookte kip toe en warm mee.
  • Hou de soep warm.

  • Maak de kaastosti's.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 108 gram basis voor Indiase kerriesoep van Honig
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 160 gram gerookte kipfilet fijn gesneden
  • 570-600 gram maiskorrels in blik
  • 8 sneetjes tostibrood. Casino wit of bruin
  • 4 plakjes jonge kaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 bouillonblokjes
  • 2 eetlepels gedroogde bieslook
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1,5 liter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Soep te dun?

Roer er 6 eetlepels allesbinder door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

Tip(s)

Als je sneetjes brood hebt ingevroren haal dat dan op tijd uit de vriezer.

Serveren

Serveer de kerriesoep (strooi er de bieslook op) in een diep bord of soepkom en de tosti's op een schaal of plankje.

Klik hier voor de tosti's

Laat de tosti's weg voor alléén de soep.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

De kaastost's niet bewaren.

Boodschappenlijst weekmenu 08 van EetZe