Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Uienstamppot met rookworst

Uienstamppot met rookworst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5217

Bereiding

De aardappelen kook je in een ruime pan. Voor de uien heb je een koekenpan nodig en voor de rookworst een steelpan.

  • Voorbereiding
  • Snij de korstjes van de kaas en snij in kleine blokjes.
  • Ontvel de uien en snij in halve ringen.

  • Verwarm de rookworst in heet water.
  • Bak de uien langzaam glazig voor 10-12 minuten.
  • Kook de voorgegaarde aardappelen voor een minuutje of 12. Snufje zout en peper.
  • Stamp de uien grof door de aardappelen. Doe er een scheutje kookroom een klont roomboter en een scheutje azijn door.
  • Voeg de blokjes kaas en de hamblokjes toe en warm nog even door en maak af met een paar draaien uit de pepermolen.
  • Snij de rookworst in stukken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 700 gram voorgegaarde aardappelen
  • 250 gram gele uien
  • 250 gram rode uien
  • 1 rookworst
  • 200 gram kruidnagel- of komijnenkaas (stukje of in plakken)
  • 100 gram hamblokjes of hamreepjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Kookroom
  • Roomboter
  • Azijn
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Jus erbij? Maak deze zelf of gebruik uit de voorraad van je vriezer.

De uienstamppot is ook lekker met een speklapje.

Serveren

Serveer de uienstamppot op een plat bord. Leg de stukken rookworst hier bovenop.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.