Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Spruitjesstamppot met gehaktbal

Spruitjesstamppot

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5212

Bereiding

Voor de aardappelen heb je een kookpan nodig en voor de spruitjes een steelpan. Voor de gehaktballen een magnetron.

  • Kook de aardappelen voor 11 minuten gaar.
  • Verwarm de spruitjes in de steelpan.
  • Verwarm de gehaktballen in de magnetron. Kijk op de verpakking.
  • Giet de aardappelen en spruitjes af.
  • Voeg de spruitjes toe aan de aardappelen.
  • Voeg de boter of kookroom toe.
  • Zout en peper?
  • Stamp lang voor een fijne structuur of kort voor een grove.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 600-800 gram voorgegaarde aardappelen
  • 405 gram (uitlekgewicht) spruitjes van HAK
  • 2 gehaktballen kant-en-klaar
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 flinke eetlepels boter of scheut kookroom
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de spruitjesstamppot op een plat bord. Vergeet de jus niet als je dat nodig vindt.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.