Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppotten van EetLOL.NL

Snijbonenstamppot met biefstuk

Snijbonenstamppot met biefstuk

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5205

Bereiding

De bereiding is eenvoudig. De aardappelen in een ruime pan en de snijbonen in een kleinere. De biefstuk en spekreepjes bak je in een koekenpan.

  • Kook de voorgegaarde aardappelen zoals op de verpakking staat (minuutje of 12). Voeg een snufje zout toe.
  • Kook de snijbonen zoals op de verpakking staat (minuutje of 10). Voeg een snufje zout en peper toe.
  • Bak de spekreepjes.
  • Bak de biefstuk zoals op de verpakking staat. Dat is geheel afhankelijk wat je hebt gekocht en wat je lekker vindt. Rosé, Medium of Well Done. Voeg op het laatst de roomboter toe en laat smelten. Sauteer (beweeg) de biefstuk regelmatig over de bodem.
  • Haal de biefstuk uit de pan en laat overdekt nagaren.
  • Maak van het bakresidu een jus.

  • Giet de aardappelen af en laat droogkoken. Voeg hierna een flinke scheut kookroom en 2 eetlepels roomboter toe.
  • Giet de snijbonen af en roer er een theelepel nootmuskaat door.
  • Voeg de snijbonen bij de aardappelen en stamp niet te lang voor een grove structuur.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram snijbonen gewassen en kleingesneden
  • 450-500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 2 biefstukken geheel naar eigen smaak en budget
  • 125 gram spekreepjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 25 gram roomboter voor de aardappelen
  • 2 eetlepels roomboter voor de biefstuk
  • 1 theelepel nootmuskaat
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Wil je de stamppot snijbonen met kip, vegan, vis, of vlees eten?

Dat kun je hier voor kip kiezen..

En hier voor vegan kiezen.

En hier voor vis kiezen.

En hier voor vlees kiezen.

Lees hier hoe je een biefstuk bakt.

Maak van het bakresidu een jus, gebruik een restje jus of maak het zelf.

Serveren

Serveer de stamppot op een plat bord en giet hierover de jus. Leg de biefstuk (geheel of in plakjes) hier bij. Doe de uitgebakken spekreepjes er bovenop.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.