Biefstuk ossenhaas à la Loetje...

Biefstuk ossenhaas à la Loetje

Ossenhaas biefstuk

Klik voor groter formaat

Receptnummer 4301

Bereiding

Voor het bakken van de ossenhaas biefstuk gebruik je een koekenpan (liefst met dikke bodem). Een kooktang is wel handig om de biefstukken om te draaien en een kookwekker is een must.

  • Haal de ossenhaas biefstuk een half uur voor de bereiding uit de koelkast, dep droog en kruid beide zijden met peper, Zout doe je later. (sommigen beweren dat de peper na de bereiding toegevoegd moet worden, maar doe het nu. De peper wordt dan opgenomen in het residu.)

  • Draai 3 keer met de pepermolen per kant.
  • Maak de koekenpan goed heet, voordat je begint.
  • Smelt de margarine in de koekenpan totdat het bruisen ophoudt.
  • Bak de biefstukken op hoog vuur snel om en om bruin. Niet langer dan 2 minuten.
  • Start nu je kookwekker voor de gewenste gaarheid.
  • Zet het vuur op 3/4 en beweeg voortdurend over de bodem om en om (zie de tips voor gaarheid).
  • Voeg de laatste halve minuut de roomboter toe en strooi wat zout over de biefstuk en in het residu. Blijf bewegen.
  • Verpak de biefstukken in aluminiumfolie voor plm. 3 - 5 minuten.

  • Optie-1: Voeg aan het residu in de pan de knoflookpoeder toe en vermeng, of...
  • Optie-2: Knijp de knoflookteentjes uit boven het residu in de pan en vermeng, of...
  • Optie-3: Voeg de sambal oelek toe en meng in het residu.
  • Giet het uitgelekte vocht uit de warm gehouden biefstukken terug in de pan en roer door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 ossenhaas biefstukken van 200-250 gram per stuk
  • 250 gram margarine voor bakken en braden van Blue Band
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Aluminiumfolie
  • Zout en peper
  • 2 eetlepels roomboter
  • Optie-1: 2 eetlepels knoflookpoeder
  • Optie-2: 4 teentjes verse knoflook
  • Optie-3: 1 eetlepel sambal oelek
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Hou je van knoflook? Voeg dan optie 1 of 2 toe voor een biefstuk Knoflook à la Loetje.

Wil je een pittige biefstuk? Voeg dan optie 3 toe voor een biefstuk Bali à la Loetje.

Bak de ossenhaas biefstuk voor: ROOD: 1-1,5 minuut per kant, MEDIUM: 2-2,5 minuten per kant en DOORBAKKEN: 3-3,5 minuten per kant.

Bij dit gerecht hoort gewoon lekkere friet en een eenvoudige salade van: sla, komkommer en tomaten, of je kiest hier je salade.

Als de biefstuk eenmaal op je bord ligt snij dan, tegendraads, plakje voor plakje en geniet,

Serveren

Serveer de ossenhaas biefstuk op een plat bord en giet de jus daar ruim overheen.

Vergeet niet er een paar boterhammen bij te serveren. Deppen maar...