Behoefte aan een maattabel voor je ingrediƫnten?
Open de maattabel hier...
Vragen over handigheidjes, koken, bewaren en invriezen.
Bekijk het hier...
Klik voor groter formaat
Voor het bakken van de ossenhaas biefstuk gebruik je een koekenpan (liefst met dikke bodem). Een kooktang is wel handig om de biefstukken om te draaien en een kookwekker is een must.
Hou je van knoflook? Voeg dan optie 1 of 2 toe voor een biefstuk Knoflook à la Loetje.
Wil je een pittige biefstuk? Voeg dan optie 3 toe voor een biefstuk Bali à la Loetje.
Bak de ossenhaas biefstuk voor: ROOD: 1-1,5 minuut per kant, MEDIUM: 2-2,5 minuten per kant en DOORBAKKEN: 3-3,5 minuten per kant.
Bij dit gerecht hoort gewoon lekkere friet en een eenvoudige salade van: sla, komkommer en tomaten, of je kiest hier je salade.
Als de biefstuk eenmaal op je bord ligt snij dan, tegendraads, plakje voor plakje en geniet,
Serveer de ossenhaas biefstuk op een plat bord en giet de jus daar ruim overheen.
Vergeet niet er een paar boterhammen bij te serveren. Deppen maar...