Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Stamppot kropsla met chorizo en gehaktbal

Stamppot kropsla met zeekraal en gehaktbal

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5218

Bereiding

Voor de aardappelen heb je een kookpan nodig en voor de gehaktballen een magnetron.

  • Kook de aardappelen met een beetje zout gaar en giet af.
  • Snij de chorizo in hele kleine stukjes en meng door de aardappelen.
  • Voeg de helft van de crème fraîche en de mosterd toe en stamp grof.
  • Snij een groot deel van de sla in reepjes en meng door de aardappelen (niet meer stampen).
  • Nog een beetje zout en peper erbij?.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 600 gram voorgegaarde aardappelen
  • 1 kropsla (je gebruikt ruim de helft of alles)
  • 100 gram chorizo (stukje of plakjes)
  • 2 kant-en-klare gehaktballen met of zonder jus
  • 125 gram crème fraîche (je gebruikt ongeveer de helft)
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 eetlepel mosterd
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Op de foto is de kropslastamppot afgebeeld met een kant-en-klare gehaktbal, maar kan net zo lekker zijn met een rookworst of ander vlees.

Vervang het gehaktbal door een zelfgemaakte gehakbal of een rookworst.

Serveren

Serveer de kropslastamppot op een plat bord met de gehaktbal er bovenop of met het vlees van je keuze. Vergeet de jus niet.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.