Diner voor twee
Eet ideeën zonder poespas...

VoorgerechtTerug

Kerriesoep

Kerriesoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Bereiding

Voor het maken van de kerriesoep heb je een kookpan nodig. Voor het pureren een staafmixer.

  • Voorbereiding
  • Laat de maiskorrels uitlekken.
  • Halveer het pakje basis kerriesoep.
  • Plet het bouillonblokje.
  • Snipper de ui.
  • Snij de gerookte kip in reepjes.

  • Fruit de ui in de olijfolie voor 1 minuut.
  • Voeg het bouillonblokje met 3/4 liter water toe.
  • Voeg de kerriepoeder, 1/2 pakje Honig en de mais toe.
  • Zout en peper is niet nodig.
  • Pureer de soep met de staafmixer.
  • Laat het geheel 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Voeg de gerookte kip toe en warm mee.
  • Hou de soep warm.
  • Eet smakelijk.

3-gangen menu

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 108 gram basis voor Indiase kerriesoep (gebruik de helft) van Honig
  • 1 flinke gesnipperde ui
  • 100 gram gerookte kipfilet in plakjes (broodbeleg)
  • 300 gram maiskorrels in blik
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1-2 eetlepels kerriepoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 2 eetlepels gedroogde bieslook
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 750 mililieter (3/4 liter) water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Je gebruikt:

  • Alles van de boodschappenlijst

Reageer op dit recept

Soep te dun?

Roer er 2-3 eetlepels allesbinder door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

Tip(s)

De soep kun je ook een dag eerder maken. Opwarmen is dan voldoende.

Bepaal zelf of en wat voor drankje je er bij serveert.

Serveren

Serveer de kerriesoep (strooi er de bieslook op) in een diep bord of soepkom.