Kip met kerrie, rijst en sperziebonen
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Bereiding
Voor de kip en kerrie heb je een hapjespan nodig. Voor de rijst en amandelen een koekenpan en voor de sperziebonen een kookpan.
- Voorbereiding
- Laat de ananas uitlekken.
- Plet de knoflook, ontvel en snij fijn.
- Kruid de kipdijfiletreepjes met een beetje zout en peper.
- Kook de sperziebonen gaar met een snufje zout.
- Bak de kip in een klein scheutje bakmiddel gaar en bruin voor plm. 7 minuten.
- Voeg op het laast de gesnipperde ui en knoflook toe en bak mee.
- Voeg 450 mililiter water en de Honig basis toe en laat zachtjes koken voor 2 minuten.
- Voeg de uitgelekte ananas toe en warm mee.
- Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
- Haal uit de pan en bewaar.
- Doe een klein scheutje bakmiddel in de koekenpan en verwarm de Panklare zilvervliesrijst voor 2 minuten.
- Eet smakelijk.
3-gangen menu
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 300-350 gram kipdijfiletreepjes
- 200 gram gebroken sperziebonen
- 1 flinke ui in snippers
- 150 gram ananas blokjes
- 55 gram amandelschaafsel geroosterd
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 2 teentjes fijngesneden knoflook
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Je gebruikt:
- Alles van de boodschappenlijst
Tip(s)
Vervang de sperziebonen voor snijbonen of een andere groente.
Bepaal zelf of en wat voor drankje je er bij serveert.
Serveren
Serveer de kip, rijst en sperziebonen op een ovaal bord. Strooi over het geheel het amandelschaafsel.