Diner voor twee
Eet ideeën zonder poespas...

HoofdgerechtTerug

Kip met kerrie, rijst en sperziebonen

Kip met kerrie, rijst en sperziebonen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Bereiding

Voor de kip en kerrie heb je een hapjespan nodig. Voor de rijst en amandelen een koekenpan en voor de sperziebonen een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Plet de knoflook, ontvel en snij fijn.
  • Kruid de kipdijfiletreepjes met een beetje zout en peper.

  • Kook de sperziebonen gaar met een snufje zout.
  • Bak de kip in een klein scheutje bakmiddel gaar en bruin voor plm. 7 minuten.
  • Voeg op het laast de gesnipperde ui en knoflook toe en bak mee.
  • Voeg 450 mililiter water en de Honig basis toe en laat zachtjes koken voor 2 minuten.
  • Voeg de uitgelekte ananas toe en warm mee.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Haal uit de pan en bewaar.
  • Doe een klein scheutje bakmiddel in de koekenpan en verwarm de Panklare zilvervliesrijst voor 2 minuten.
  • Eet smakelijk.

3-gangen menu

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300-350 gram kipdijfiletreepjes
  • 200 gram gebroken sperziebonen
  • 1 flinke ui in snippers
  • 250 gram zilvervliesrijst Panklaar van Lassie
  • 59 gram basis voor voor kip kerrie van HONIG
  • 150 gram ananas blokjes
  • 55 gram amandelschaafsel geroosterd
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 teentjes fijngesneden knoflook
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Je gebruikt:

  • Alles van de boodschappenlijst

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de sperziebonen voor snijbonen of een andere groente.

Bepaal zelf of en wat voor drankje je er bij serveert.

Serveren

Serveer de kip, rijst en sperziebonen op een ovaal bord. Strooi over het geheel het amandelschaafsel.