Diner voor twee
Eet ideeën zonder poespas...

VoorgerechtTerug

Komkommer spinaziesoep met zalm

Komkommer spinaziesoep met zalm

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Bereiding

Voor het maken van de soep heb je een kookpan nodig. Voor het pureren een staafmixer.

  • Voorbereiding
  • Pel en snij de knoflook fijn
  • Snij de bosui in kleine ringen
  • Snij de komkommer over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten.
  • Snij de komkommer in kleine blokjes.

  • Fruit de knoflook heel kort in een beetje olie.
  • Voeg het water, bouillonbokje, komkommer en spinazie toe en kook zachtjes voor 5 minuten.
  • Pureer kort voor een grove structuur en lang voor een fijne structuur.
  • Breng eventueel nog op smaak met zout en peper
  • Serveer en verdeel de zalm over de soep.
  • Eet smakelijk.

3-gangen menu

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 1 komkommer
  • 100 gram babyspinazie
  • 1/2 groente bouillonblokje
  • 75 gram gerookte zalmflakes, zalmsnippers of zalmblokjes
  • Enkele eetlepels Crème Fraîche
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bosui
  • Optie: Allesbinder van Koopmans
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1/2 lter water
  • Zout en peper
  • Olijfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Je gebruikt:

  • Alles van de boodschappenlijst

Reageer op dit recept

Tip(s)

De soep kun je al een dag van te voren maken en bij het opdienen de zalm, Crème Fraîche en bosuitjes toevoegen.

Soep te dun?

Optie: Roer er 3 eetlepels allesbinder door en laat nog een paar minuten zachtjes koken.

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom en garneer nog met de gesneden bosuitjes.