Maaltijdsalade botersla met makreel
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Bereiding
Je hebt een mengkom, koekenpan en steelpan nodig.
- Voorbereiding
- Kook de eieren voor 7 minuten en snij in partjes.
- Bak de krieltjes gaar en bruin.
- Pluk/breek de makreel in grove stukken.
- Snij de bosui in ringen.
- Dressing
- Klop met een vork de mayonaise, mosterd, honing en water door elkaar voor een dressing.
- Deponeer de sla op een bord en verdeel de krieltjes en makreel over de sla.
- Besprenkel met de dressing en strooi daar de bosui op.
- Eet smakelijk.
3-gangen menu
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 200 gram botersla, kropsla of slamelange
- 1 graatloze gerookte makreelfilet zonder vel
- 200 gram minikrieltjes voorgegaard (gekuid of ongekruid)
- 1 bosui
- 2 eieren
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 3 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels mosterd
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel water
- Bakmiddel
- Peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Je gebruikt:
- Alles van de boodschappenlijst
Serveren
Serveer de salade op een bord en garneer met de eierpartjes.
Serveer met een wijntje naar keuze.