Weekmenu 09
boodschappenlijst...

Al je boodschappen voor
deze week op 1 A4'tje

Weekmenu 09 - BoodschappenlijstTerug

Boodschappenlijst
Weekmenu 09

Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Zuurkoolstamppot met chorizo en ananas

Zuurkoolstamppot met chorizo en ananas

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5211

Bereiding

Voor de aardappelen heb je een kookpan nodig en voor de chorizo, zuurkool en ananas een koekenpan of hapjespan.

  • Voorbereiding
  • Verwijder, indien nodig, het vel van de chorizo en snij in kleine blokjes.
  • Laat de zuurkool en de ananas uitlekken.

  • Optie: Verwarm de rookworst. Lees het etiket.
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Bak de chorizo in een beetje olie voor 2 minuten.
  • Voeg de zuurkool toe en bak nog voor plm. 5 minuten.
  • Voeg de ananas toe en verwarm nog voor plm. 4 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp fijn of grof met de roomboter.
  • Doe de chorizo, zuurkool en de ananas bij de gestampte aardappelen en meng goed door elkaar. Nu niet meer stampen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 520 gram zuurkool. Voorkeur voor kruidenzuurkool
  • 200-250 gram chorizo in plakjes of aan 1 stuk
  • 250 gram ananas in stukjes
  • Optie: 1 rookworst
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 flinke eetlepels roomboter
  • Likje olijfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de zuurkool op een plat bord. Snij de rookworst in plakjes als je daarvoor gekozen hebt.

Jus erbij? Maak het zelf.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Pastagerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pastagerechten van EetLOL.NL

Spaghetti carbonara met andijvie en spekreepjes

Spaghetti carbonara met andijvie

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Klik voor groter formaat

Receptnummer 5803

Bereiding

Voor de spaghetti gebruik je een flinke pan. Voor de spekjes en de champignons een koekenpan.

  • Bak de spekjes, zonder bakmiddel, knapperig.
  • Bak de champignons met een scheutje bakmiddel.
  • Breng een pan met ruim water aan de kook.
  • Laat de spaghetti hier langzaam inzakken.
  • Kook de spaghetti 'al dente', 2 minuten minder dan op de verpakking staat.
  • Giet de spaghetti af en haal de pan van het vuur.
  • Voeg de carbonara saus, de spekjes en de champignons toe. Ook iets van het spekvet.
  • Voeg beetje bij beetje de andijvie toe en vermeng.
  • Schep op een diep bord.
  • Strooi de parmezaanse kaas hierover.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram volkoren spaghetti (voorkeur)
  • 300 gram spekreepjes
  • 200 gram andijvie fijngesneden en gewassen
  • 125 gram kastanje champignons (voorkeur)
  • 400 gram carbonarasaus kant-en-klaar (voorkeur AH of Grand'Italia)
  • 90 gram parmezaanse kaas
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Met een beetje inschikken is het ook voldoende voor 3 personen.

Serveren

Serveer de spaghetti op een diep bord en strooi er ruimhartig de kaas over.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Bleekselderijsalade met rozijnen en walnoten

Bleekselderijsalade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6202

Bereiding

De bleekselderijsalade maak je aan in een hoge mengkom.

  • Snij de appel in kleine blokjes.
  • Snij de komkommer in plakjes en in stukjes. Een verse met schil en wat ouder geschild.
  • Snij de bleekselderij sticks over de lengte in tweeën en overdwars in kleine boogjes.
  • Snij de lenteuitjes over de lengte in tweeën en overdwars in kleine reepjes.
  • Doe de groenten en fruit samen in de mengkom en meng door elkaar.
  • Voeg de olijfolie toe en meng.
  • Roer de azijn en citroensap door de salade.
  • Voeg de rozijnen toe en vermeng met de salade.
  • Plet de walnoten.
  • Plaats het geheel, afgedekt, een uurtje in de koelkast.
  • Strooi de walnoten over de salade bij het serveren.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350 gram bleekselderij. Kies de onthaarde, gewassen en gesneden bleekselderij. Meestal noemt men dat bleekselderij sticks
  • 1 komkommer
  • 1 zurige appel (Elstar of Cranny Smith)
  • 2 bosuitjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • Handje rode of zwarte rozijnen
  • Handje gebroken walnoten
  • 1/2 citroen of scheut citroensap
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Doe er eens een hardgekookt eitje bij.

Video

De bleekselderijsticks zijn niet overal en altijd verkrijgbaar. Koop dan een struik. Die moet je dan wel snijden, wassen en ontharen. Bleekselderij gebruiksklaar maken?
Bekijk de video hoe je dat doet. (Bron: Jumbo)

Serveren

Serveer de bleekselderijsalade op een plat bord.

Strooi de walnoten over de salade bij het serveren.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Bonen
Eet ideeën zonder poespas...

Bonengerechten van EetLOL.NL

Chili Con Carne gehakt met rijst

Chili Con Carne gehakt met rijst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6104

Bereiding

Voor de Chili Con Carne en gehakt heb je een hapjespan nodig en voor de rijst een koekenpan.

  • Bak het gehakt rul in de hapjespan.
  • Voeg de Chili Con Carne toe en verwarm.
  • Maak de rijst warm in de koekenpan met een likje bakmiddel
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 700 gram CHILI con CARNE in glas van HAK
  • 500 gram gehakt. Rund, varken of halfom
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van LASSIE.Lassie Andere snelklaar rijst is ook goed
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de Chili Con Carne op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Makreelfilet met groentemix en röstirondjes

Gerookte makreelfilet met groentemix en röstirondjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5407

Bereiding

Voor de groente heb je nodig een magnetron of kookpan en voor de röstirondjes een koekenpan.

  • Laat de makreelfilet minstens half uur op kamertemperatuur komen.
  • Magnetron: Prik wat gaatjes in de verpakking groentemix en stoom op 600 watt voor 5 minuten in de magnetron. Laat nog 3 minuten nagaren.
  • Koken: Kook de groentemix voor 8-10 minuten gaar.
  • Bak de röstirondjes voor ongeveer 10 minuten goudbruin.
  • Leg de makreelfilet op een bord en dek af met magnetronfolie en verwarm in de magnetron op 600 watt voor 90 seconden.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Gerookte makreelfilet zonder huid. (Heeft niet iedere supermarkt, dus ... naar de visboer)

  • 2 gerookte makreelfilets zonder huid
  • 400 gram groentemix (broccoli, bloemkool, wortel)
  • Röstirondjes naturel of bacon & ui (4 a 5 per persoon)
  • Magnetronfolie
  • Dit heb ik in huis
  • Optie: paar eetlepels mayonaise, knoflooksaus of remouladesaus
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Varieer met een groente naar keuze.

Wil je er een ander visje bij, kies deze dan hier.

Stoom de groente in de magnetron of kook ze in water (lees de bereiding).

Serveren

Serveer het geheel op een plat bord. Voorzichtig met de makreel, want warm is hij heel zacht. Strooi wat nootmuskaat op de broccoli.

Als je gekozen hebt voor een saus kies die dan hier en werp dan wat eetlepels op de aardappeltjes of de vis.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Boterham tomaat

Boterham tomaat

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6508

Bereiding

Je hebt geen bijzonder kookgerei nodig.

  • Voorbereiding
  • Snij de tomaten in 12 dunne plakken.

  • Besmeer de boterhammen met roomboter.
  • Beleg met de schijfjes tomaat.
  • Doe er een toefje mayonaise op.
  • Bestrooi met peterselie.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 1/2 Vloerbrood, volkoren of meergranen (6 boterhammen)
  • 3 Trostomaten
  • Dit heb ik in huis
  • Roomboter
  • Mayonaise
  • Peterselie gedroogd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Als dit niet genoeg is vul dan aan met bijvoorbeeld appelmoes kijk hier of vul aan met soep kijk hier.

Serveren

Serveer de boterhammen tomaat op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Groentesoep met spekjes

Groentesoep met spekjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5106

Bereiding

Voor het maken van de groentesoep heb je een ruime pan nodig.

  • Voorbereiding
  • Haal de soepballetjes een half voor de bereiding uit de vriezer.
  • Optie: Bak de afbakbroodjes als je daarvoor hebt gekozen.

  • Bak de spekreepjes, zonder olie, in de pan voor 2 minuten.
  • Giet 1 1/2 liter water in de pan en deponeer alle ingrediënten daarbij, met uitzondering van de vermicelli en soepballetjes.
  • Laat 5 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de vermicelli en soepballetjes toe en laat nog 4 minuten zachtjes koken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350 gram boeren soepgroente
  • 150 gram spekreepjes
  • 175 gram soepballetjes gegaard van Culifrost. Diepvries
  • 350 mililiter krachtbouillon van Struik
  • Optie: afbakbroodjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 bouillonblokje
  • 50 gram vermicelli
  • 1 1/2 liter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de groentesoep in een diep bord met of zonder broodje.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Boodschappenlijst weekmenu 09 van EetZe