Winter weekmenu 06
boodschappenlijst...

Al je boodschappen voor
deze week op 1 A4'tje

Winter weekmenu 06 - BoodschappenlijstTerug

Boodschappenlijst
Weekmenu 06

Traybakes
Eet ideeën zonder poespas...

Traybakes van EetLOL.NL

Traybake kipdijfilet groentemix aardappelpartjes

Traybake kipdijfilet groentemix aardappelpartjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5601

Bereiding

Voor de kipdijfilet en aardappelpartjes heb je een koekenpan nodig. Voor het afbakken een oven en een bakplaat. Voor de groentemix een magnetron.

  • Voorbereiding
  • Kruid de kipdijfilet met zout en peper.
  • Warm de groentemix op in de magnetron op 600 watt voor 3 minuten. Prik een paar gaatjes in de zak.
  • Verwarm nu de oven voor op 200ºC.
  • Snij de rode ui in halve ringen.

  • Bak de kipdijfilet 5 minuten in een bakmiddel om en om.
  • Bak de aardappelpartjes 5 minuten in een likje bakmiddel.

  • Snij elke kipdijfilet in 4 stukken.
  • Verdeel alle ingrediënten op de bakplaat met bakpapier.
  • Eventueel nog wat zout en peper over het geheel.
  • Besprenkel met olijfolie en het overgebleven bakmiddel uit de koekenpan.
  • Druppel wat citroensap over het geheel.
  • Plaats de bakplaat in de oven voor 30 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 700 gram kipdijfilet
  • 400 gram groentemix, broccoli, wortel, bloemkool
  • 400 gram aardappelpartjes in schil
  • 1 rode ui
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Bakpapier
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de aardappelpartjes voor zoete aardappel.

Vervang de groentemix door enkel broccoliroosjes of bloemkoolroosjes.

Serveren

Serveer de traybake op een plat bord.


Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Maaltijdsalade met kip en aardappelpartjes

Maaltijdsalade kip

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6203

Bereiding

Je hebt een koekenpan nodig voor de kip en de aardappeltjes.

  • Optie: Kook de eieren voor 8 minuten.
  • Bak de kipfiletreepjes in weinig bakmiddel gaar en knapperig.
  • Bak de aardappelpartjes tegelijkertijd in 8 minuten gaar en bruin.
  • Snij de helft van de komkommertjes in dunne reepjes en de rest in kleine blokjes.
  • Snij de tomaatjes doormidden.

  • WERK IN LAGEN
  • Doe een laagje sla met komkommer en de augurkjes in een diep bord.
  • Besprenkel met 2 eetlepels yogurt dressing.
  • Nu een laagje aardappeltjes met de komkommertjes.
  • Dan een laagje sla met de uitjes.
  • Strooi de gedroogde spekjes over de salade.
  • etc. etc.
  • Als laatste verdeel je de kip en de halve tomaatjes hierover.
  • Een flinke dot knoflooksaus.
  • Besprenkel met de olijfolie.
  • Niet husselen en ontdek de smaken.
  • Het geheim zit 'm in de verschillende lagen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 100-150 gram sla naar keuze
  • 200 gram aardappelpartjes met of zonder schil
  • 300 gram kipdijfiletreepjes
  • 10 cherry tomaatjes
  • 80 gram kant-en-klare gebakken spekreepjes
  • 4 snoepgoed komkommertjes
  • Knoflooksaus
  • 3 eetlepels Amsterdamse mini augurken van Kesbeke (klein potje)
  • 4 eetlepels Amsterdamse zilveruitjes van Kesbeke (klein potje)
  • Optie:10 olijfen voor de liefhebber (groen of zwart)
  • Optie: 2 eieren
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke dot knoflooksaus
  • 12 eetlepels yougurt dressing
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Knoflooksaus maak je zelf of koop je kant-en-klaar.

Met een ei erbij heb je een volledige maaltijd. Voor een vegan maaltijd gebruik je vegan kipstukjes en geen spekjes en ei.

Serveren

Serveer de maaltijdsalade op een diep bord. Garneer eventueel met de eieren en olijfen. 2 slagen met de pepermolen en smullen maar.

Weekmenu

Dit gerecht maakt deel uit van weekmenu 1.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Prei met gehakt

Prei met gehakt

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6005

Bereiding

Je hebt een hapjespan, oven en ovenschaal nodig.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Maak de Honig preimix aan met 200 mililiter liter water, 125 ml kookroom en voeg als laatste de eieren toe en vermeng goed.
  • Snij de parika in kleine stukjes of reepjes.

  • Bak het gehakt bijna rul, zonder olie.
  • Voeg de ui en paprika toe en bak voor 3 minuten mee.
  • Voeg de prei toe en bak nog voor 2 minuten.

  • Leg de helft van de aardappelschijfjes in een ingevette ovenschaal en deponeer het gehele bakmengsel (gehakt, ui, parika en prei) hier bovenop.
  • Schenk de helft van de gemengde preimix over het bakmengsel.
  • Leg de andere helft van de aardappelschijfjes hier weer bovenop en schenk de andere helft van de gemengde preimix hier weer op.
  • Strooi de kaas over het geheel en zet in de oven voor 30 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram prei kant-en-klaar gesneden
  • 600 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
  • 300 gram rundergehakt, varken of kip kan ook
  • 1 pakje basis voor prei ovenschotel van HONIG
  • 1 rode paprika
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 2 eieren
  • 125 mililiter kookroom
  • 100 gram geraspte kaas
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de prei ovenschotel op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Kip met kerrie, rijst en sperziebonen

Kip met kerrie, rijst en sperziebonen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5904

Bereiding

Voor de kip en kerrie heb je een hapjespan nodig. Voor de rijst en amandelen een koekenpan en voor de sperziebonen een kookpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de ananas uitlekken.
  • Plet de knoflook, ontvel en snij fijn.
  • Kruid de kipdijfiletreepjes met een beetje zout en peper.

  • Kook de sperziebonen gaar met een snufje zout.
  • Bak de kip in een klein scheutje bakmiddel gaar en bruin voor plm. 7 minuten.
  • Voeg op het laast de gesnipperde ui en knoflook toe en bak mee.
  • Voeg 450 mililiter water en de Honig basis toe en laat zachtjes koken voor 2 minuten.
  • Voeg de uitgelekte ananas toe en warm mee.
  • Rooster het amandelschaafsel in een droge koekenpan lichtbruin.
  • Haal uit de pan en bewaar.
  • Doe een klein scheutje bakmiddel in de koekenpan en verwarm de Panklare zilvervliesrijst voor 2 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram kipdijfiletreepjes
  • 400 gram gebroken sperziebonen
  • 175 gram gesnipperde uien
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 59 gram Honig basis voor voor kip kerrie van Honig
  • 227 gram blikje uitgelekte ananasstukjes
  • 4 teentjes fijngesneden noflook
  • 55 gram amandelschaafsel geroosterd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de sperziebonen voor snijbonen of een andere groente.

Vervang de zilvervliesrijst voor rijst naar keuze.

Serveren

Serveer de kip, rijst en sperziebonen op een ovaal bord. Strooi over het geheel het amandelschaafsel.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Visschotel

Visschotel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5405

Bereiding

Als je de mosselen warm wil eten, dan heb je een oven nodig en een ovenschaal.

  • Voorbereiding.
  • Verwarm de oven voor op 160º graden als je voor warme mosselen kiest.
  • Haal de makreel en de zalm een half uur voor het eten uit de koelkast.

  • Verwarm de mosselen in een ovenschaal voor 7 minuten.
  • Beleg de boterhammen met de haring en snij in zes partjes. Uitjes en/of zuur voor de liefhebber.
  • Beleg de toastjes met de zalm.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Voor de visproducten naar de visboer zou ik zeggen

  • 2 gerookte makreelfilets zonder huid
  • 2 zoute haringen met of zonder uitjes en zuur
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 200 gram gebakken mosselen
  • 100 gram knoflooksaus
  • 2 boterhammen, bruin, wit, volkoren of meergranen
  • 4-6 toastjes naar eigen idee en smaak
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Haal de gerookte makreelfilet en de gerookte zalm pakweg 1/2 uur van te voren uit de koelkast. Op kamertemperatuur zijn deze het lekkerst.

Serveren

Serveer het geheel op een ovaal of groot bord. Voorzichtig met de makreel, want die is heel zacht. Decoreer eventueel met een blaadje sla.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Sandwich pulled pork

Sandwich pulled pork

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6514

Bereiding

Voor de pulled pork heb je een oven nodig.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor zoals op de verpakking staat. De bereiding van de pulled pork van de PLUS is het eenvoudigst.
  • Snij de tomaten in 8 dunne plakjes.

  • Verwarm de pork voor 25 minuten.
  • Giet, na het verwarmen, het vocht af en gebruik later om de pulled pork wat smeuïger te maken, of verwerk het in een jus.
  • Trek het vlees met 2 vorken uit elkaar, zodat er draadjes ontstaan.
  • Beleg 4 boterhammen met de uit elkaar getrokken pork.
  • Leg daar de ijsbergsla en de tomaat op.
  • Besmeer de andere 4 boterhammen licht met mayonaise en leg die er bovenop.
  • Snij de boterhammen diagonaal doormidden.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 1/2 vloerbrood gesneden, Liefde & Passie, Volkoren, Meergranen, Pompoen, Desem, Spelt etc. etc. (8 boterhammen)
  • 450 gram pulled pork voor in de oven van AH of...
  • 400 gram pulled pork voor in de oven van de PLUS
  • 100 gram ijsbergsla kant-en-klaar
  • 2 grote trostomaten
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Mayonaise
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Het overblijvende vocht kun je gebruiken om jus te maken.

Serveren

Serveer de sandwiches op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Als je pulled pork overhoudt gebruik die dan de volgende dag bij de lunch of in een salade.

Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Erwtensoep

Erwtensoep

Klik voor groter formaat

Receptnummer 5102

Bereiding

Voor de erwtensoep heb je een ruime pan nodig.

  • Voorbereiding
  • Spoel de spliterwten af met water.
  • Hak de selderij fijn.
  • Plet of verkruimel de bouillonblokjes.

  • Deponeer de spliterwten, riblappen en speklapjes in de pan en breng met water aan de kook.
  • Laat 45 minuten zachtjes doorkoken en roer af en toe over de bodem met een spatel.
  • Neem al het vlees uit de pan.
  • Snij de riblappen, speklapjes en rookworst in kleine blokjes.

  • Voeg nu de gesnipperde ui, prei en selderij toe en laat zachtjes koken voor 30 minuten.
  • Voeg de geplette bouillonblokjes, rookworst en al het vlees toe en laat zachtjes doorkoken voor 15 minuten.
  • Eventueel nog wat zout en peper toevoegen.
  • Roer af en toe over de bodem met een spatel.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram spliterwten
  • 500 gram runder riblappen
  • 250 gram speklapjes
  • 1 runder rookworst
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 200 gram gesneden prei
  • 1 bosje bladselderij
  • Optie: roggebrood
  • Optie: katenspek
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 vleesbouillonblokjes
  • 2 liter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom.

Vergeet het roggebrood met spek niet.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Boodschappenlijst weekmenu 06 van EetZe