Weekmenu 03
boodschappenlijst...

Al je boodschappen voor
deze week op 1 A4'tje

Weekmenu 03 - BoodschappenlijstTerug

Boodschappenlijst
Weekmenu 03

Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Kip op divan

Kip op divan

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6001

Bereiding

Voor de kip op divan ovenschotel heb je nodig een flinke ovenschaal. Pakweg 30cm lang.

Voor het bakken van de kip en het warm maken van de rijst een koekenpan en voor de champignonsoep een hoge mengkom.

  • Voorbereiding
  • Prik in het broccolizakje een paar gaatjes en verwarm in de magnetron voor 4 minuten op 600 watt.
  • Verwarm nu de oven voor op 200ºC.
  • Kruid de kip met wat zout en peper.
  • Bak de kip in 2 eetlepels bakmiddel gaar en bruin.
  • Meng de champignonsoep met de kruiden, kookroom en de helft van de kaas in de mengkom.

  • Verdeel de gare kip en broccoli in een ingevette ovenschaal.
  • Giet het soepmengsel hier overheen en strooi daarover het restant kaas.
  • Verdeel 4-6 eetlepels Panko breadcrumbs of paneermeel hierover en doe daar een paar klontjes boter op.
  • Plaats de ovenschaal in de oven en bak de kip op divan schotel in 18-20 minuten warm en bruin.
  • Maak de rijst warm in de koekenpan met het residu van de gebakken kip.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450 gram broccoliroosjes
  • 600 gram kipblokjes
  • 300 mililiter champignonsoep in klein blikje (AH, PLUS)
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 150 gram geraspte cheddarkaas
  • 100 mililiter kookroom
  • 1/2 eetlepel knoflookpoeder, uienpoeder en mosterdpoeder
  • Breadcrumbs van Panko of paneermeel
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 eetlepels roomboter
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Vervang de kipblokjes door kipfiletblokjes, kiproerbakstukjes, kipdijfiletreepjes, kipreepjes of vegan kipblokjes.

Serveren

Serveer de kip op divan op een plat bord met de rijst.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Groentegerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Groentegerechten van EetLOL.NL

Witlof met mandarijntjes

Witlof met mandarijntjes

Klik voor groter formaat

Receptnummer 5701

Bereiding

De witlof maak je aan in een hoge mengkom.

  • Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
  • Snij de witlof in kleine stukjes en verwijder de harde bittere kern.
  • Snij de ongeschilde appel in kleine stukjes en verwijder de kern.
  • Meng de witlof, hamblokjes, rozijnen, appel in de kom.
  • Voeg de zure room, gembersiroop en een scheutje mandarijnsap toe en meng er doorheen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350 gram witlof (3 flinke stronken)
  • 1 zure appel (Jonagold, Elstar of Granny Smith)
  • 300 gram uitgelekte mandarijntjes
  • 125 gram zure room
  • Flinke scheut gembersiroop
  • 150 gram hamblokjes
  • Handje rode of zwarte rozijnen
  • 100 gram Cruesli naturel
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Wil je het iets minder zoet, laat dan de gembersiroop achterwege.

Dit groentegerecht is samengesteld met alléén maar groenten en wat toevoegingen. Wil je toch een stukje vis of kip erbij, kies dan hieronder.

Kies je vis of kip

Wat voor vis of kip wil je bij dit gerecht eten?
Maak hieronder je keuze.

Kies voor vis

Kies voor kip

Serveren

Serveer de witlof op een plat bord. Strooi op de witlof de cruesley.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Gerechten met rijst
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met rijst van EetLOL.NL

Nasi goreng

Nasi goreng

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5910

Bereiding

Voor de nasi goreng heb je een hapjespan of wokpan nodig en voor de eieren een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Klop de eieren met een scheutje melk of kookroom op en bak om en om in een beetje bakmiddel en snij in dunne reepjes.

  • Optie: Verwarm de kipsaté of varkenssaté als je daarvoor gekozen hebt.

  • Bak de kip in een beetje wokolie voor 3-4 minuten. De kip moet wit zijn.
  • Voeg de nasi groente en de kruidenmix toe en bak nog voor 4 minuten.
  • Voeg de ketjap manis en de rijst toe en warm goed door voor zeker 2 minuten.
  • Voeg de reepjes ei toe en vermeng.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram kipdijfiletreepjes
  • 450 gram nasi groente
  • 39 gram nasi goreng kruidenmix
  • 2 eieren
  • Kroepoek naar keuze
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • Optie: kipsaté of varkenssaté
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Wokolie
  • 5 eetlepels ketjap manis
  • Satésaus kant-en-klaar
  • Sambal
  • Melk of kookroom
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Optie: Als je er een sateetje bij wil kies je voor kipsaté of varkenssaté.

Serveren

Serveer de nasi goreng met de satésaus en kroepoek op diepe borden, met als optie de saté.

Serveer er voor de liefhebber nog wat sambal bij.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Bonen
Eet ideeën zonder poespas...

Bonengerechten van EetLOL.NL

Captain's dinner

Captain's dinner

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6106

Bereiding

Je hebt een koekenpan en wokpan of hapjespan nodig.

  • Voorbereiding
  • Laat de kapucijners uitlekken en spoel af onder de kraan.
  • Snij een halve komkommer in smalle reepjes of plakjes.
  • Snij de paprika in kleine stukjes.

  • Bak de aardappelschijfjes in een koekenpan knapperig.
  • Bak de spekreepjes voor 4 minuten, zonder bakmiddel, in de wokpan.
  • Voeg de uien, paprika en champignons toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg de uitgelekte kapucijners toe en warm nog even flink door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 800 gram (uitlekgewicht) kapucijners van HAK (2 potten)
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 150 gram grof gesneden uien kant-en-klaar
  • 1 rode paprika
  • 150 gram kastanje champignons
  • 200-250 gram aardappelschijfjes voorgegaard
  • 1 komkommer
  • Piccalilly, zilveruitjes en augurkjes van KESBEKE (kleine potjes)
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Met een beetje inschikken ook voor 3 a 4 personen genoeg.

Serveren

Serveer op een plat bord en garneer met de komkommer, piccalilly, zilveruitjes en augurkjes.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Visschotel

Visschotel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5405

Bereiding

Als je de mosselen warm wil eten, dan heb je een oven nodig en een ovenschaal.

  • Voorbereiding.
  • Verwarm de oven voor op 160º graden als je voor warme mosselen kiest.
  • Haal de makreel en de zalm een half uur voor het eten uit de koelkast.

  • Verwarm de mosselen in een ovenschaal voor 7 minuten.
  • Beleg de boterhammen met de haring en snij in zes partjes. Uitjes en/of zuur voor de liefhebber.
  • Beleg de toastjes met de zalm.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Voor de visproducten naar de visboer zou ik zeggen

  • 2 gerookte makreelfilets zonder huid
  • 2 zoute haringen met of zonder uitjes en zuur
  • 100 gram gerookte zalmfilet
  • 200 gram gebakken mosselen
  • 100 gram knoflooksaus
  • 2 boterhammen, bruin, wit, volkoren of meergranen
  • 4-6 toastjes naar eigen idee en smaak
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Haal de gerookte makreelfilet en de gerookte zalm pakweg 1/2 uur van te voren uit de koelkast. Op kamertemperatuur zijn deze het lekkerst.

Serveren

Serveer het geheel op een ovaal of groot bord. Voorzichtig met de makreel, want die is heel zacht. Decoreer eventueel met een blaadje sla.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Broodgerechten van EetLOL.NL

Broodje hamburger - rund, varken of kip

Broodje hamburger

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6503

Bereiding

Voor de broodjes en de hamburgers heb je een flinke koekenpan nodig. Beter zou zijn een grillpan of een tafelgrill.

  • Voorbereiding
  • Snij de tomaat in 4 dunne plakken.
  • Snij 8 augurkjes in dunne plakjes.
  • Verwarm de opengesneden broodjes in een droge koekenpan. In een grillpan krijg je mooie streepjes.
  • Saus: Meng de mayonaise, ketchup, mosterd en een beetje augurkensap en draai er 3 slingers peper in.

  • Bak de hamburgers in een likje bakmiddel, zoals aangegeven op het etiket. (plm. 8 minuten)
  • Smeer op de onderzijde van de broodjes wat saus.
  • Strooi er wat ijsbergsla en plakjes augurk op,
  • Leg hierop de hamburger.
  • Leg hierop het plakje tomaat.
  • Smeer hierop nog wat saus.
  • Strooi hierop nog wat ijsbergsla.
  • Dek af met de bovenkant van het broodje.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 4 hamburgerbroodjes
  • 4 hamburgers, rund, varken of kip
  • 100 gram sla naar keuze
  • 1 tomaat
  • Amsterdamse mini augurken van Kesbeke (klein potje)
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 8 eetlepels mayonaise
  • 3 eetlepels tomatenketchup
  • 1 eetlepel mosterd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vul aan met bijvoorbeeld appelmoes kijk hier of vul aan met soep kijk hier.

Kijk voor de vegan variant hier.

Probeer ook eens de Chili Mayonaise saus.

Serveren

Serveer de broodjes hamburger op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Het restant ijsbergsla verwerk je morgen in een salade.

Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Pureersoep

Pureersoep

Receptnummer 5113

Bereiding

Voor de pureersoep heb je een pan en een staafmixer nodig.

  • Bekijk per soort op het etiket voor de verwerking.
  • Optie: Voeg samen met de bouillonpoeder de chilipoeder toe voor iets meer pit.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • Steeds meer supermarkten verkopen pureersoep. Pureersoep bestaat uit verse ingrediënten en kruiden

  • Binnen een minuut of 10-15 is de soep klaar. Je voegt alléén maar water toe
  • Op het etiket staat vermeld welke ingrediënten je eventueel zelf nog kunt toevoegen
  • Pureersoep bestaat uit ongeveer 400-500 gram verse groente en/of peulvruchten
  • Optie: 1/2 theelepel chilipoeder voor iets meer pit

Reageer op dit recept

Tip(s)

Ik heb de volgende combinaties gezien:

Tomaat-Oregano; Pompoen-Wortel; Pompoen-Linzen; Zoete aardappel-Paprika; Broccoli-Spinazie; Pastinaak-Knolselderij; Rode Paprika.

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom. Serveer er een lekker broodje bij.

Bewaartip

Lees de verwerkingsdatum op de verpakking.

Boodschappenlijst weekmenu 03 van EetZe