Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Zuurkoolstamppot met chorizo en ananas

Zuurkoolstamppot met chorizo en ananas

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5211

Bereiding

Voor de aardappelen heb je een kookpan nodig en voor de chorizo, zuurkool en ananas een koekenpan of hapjespan.

  • Voorbereiding
  • Verwijder, indien nodig, het vel van de chorizo en snij in kleine blokjes.
  • Laat de zuurkool en de ananas uitlekken.

  • Optie: Verwarm de rookworst. Lees het etiket.
  • Kook de aardappelen gaar.
  • Bak de chorizo in een beetje olie voor 2 minuten.
  • Voeg de zuurkool toe en bak nog voor plm. 5 minuten.
  • Voeg de ananas toe en verwarm nog voor plm. 4 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp fijn of grof met de roomboter.
  • Doe de chorizo, zuurkool en de ananas bij de gestampte aardappelen en meng goed door elkaar. Nu niet meer stampen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 520 gram zuurkool. Voorkeur voor kruidenzuurkool
  • 200-250 gram chorizo in plakjes of aan 1 stuk
  • 250 gram ananas in stukjes
  • Optie: 1 rookworst
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 flinke eetlepels roomboter
  • Likje olijfolie
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de zuurkool op een plat bord. Snij de rookworst in plakjes als je daarvoor gekozen hebt.

Jus erbij? Maak het zelf.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.