Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Spinaziestamppot met ei en spekjes

Spinaziestamppot met ei en spekjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5219

Bereiding

Voor de aardappelen heb je een kookpan nodig, voor de spekjes een koekenpan en voor de eieren een steelpan.

  • Voorbereiding
  • Kook de eieren hard voor 8 minuten.
  • Snij de spinazie in grove stukken.
  • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan voor plm. 8 minuten. Voeg de laatse 3 minuten de uien toe en bak mee.

  • Kook de aardappelen met een beetje zout in plm. 10 minuten gaar.
  • Giet de aardappelen af, voeg de kookroom en roomboter toe en stamp grof. Nog wat peper?
  • Meng de spinazie en het spekmengsel door de aardappelen.
  • Laat 3 minuten staan met het deksel op de pan.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 100 gram spinazie. Voorkeur babyspinazie
  • 150 gram spekreepjes
  • 4 eieren
  • 100 gram uiensnippers
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke scheut kookroom
  • 3 eetlepels roomboter
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Jus er bij? Gebruik een restje of maak het zelf.

Serveren

Serveer de spinaziestamppot op een plat bord.

Pel de eieren en verkruimel over de stamppot.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.