Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Rodekoolstamppot met chipolataworstjes

Rodekoolstampppt met chipolataworstjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5210

Bereiding

De bereiding is eenvoudig. De aardappelen kook je in een ruime pan en de rodekool verwarm je in een kleinere. De chipolataworstjes bak je in een koekenpan.

  • Snij de appel, geschild of ongeschild, in kleine blokjes.
  • Kook de aardappelen met een snufje zout (minuutje of 12).
  • Voeg de appelblokjes toe aan de rodekool en verwarm.
  • Bak de chipolataworstjes zoals op de verpakking staat.
  • Maak van het bakresidu een jus.
  • Giet de aardappelen af. Laat droog koken en voeg de rodekool met een scheut kookroom toe.
  • Stamp het geheel. Stamp niet te lang voor een grove structuur.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram rodekool met appel in een pakje
  • 450-500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 6-8 chipolataworstjes
  • 80 gram kant-en-klare gebakken spekreepjes
  • 1 zachtzure appel
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke scheut kookroom
  • Kaneel
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Wil je de stamppot met kip, vegan, vis, of vlees eten?

Dat kun je hier voor kip kiezen..

En hier voor vegan kiezen.

En hier voor vis kiezen.

En hier voor vlees kiezen.

Maak van het bakresidu een jus, gebruik een restje jus of maak het zelf.

Serveren

Serveer de stamppot met de worstjes op een plat bord en giet hierover de jus. Strooi de spekreepjes en nog wat kaneel over het geheel.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.