Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Hutspot

Hutspot

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5214

Bereiding

Voor de hutspot heb je een ruime pan nodig.

  • Kook de aardappelen en hutspotgroente in 1 pan gaar voor plm. 12 minuten. Vergeet zout en peper niet.
  • Giet af en stamp grof of fijn naar keuze.
  • Maak met wat scheutjes kookroom of een flinke klodder roomboter de hutspot zo smeuïg als je wil.
  • Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig.
  • Eet smakelijk.

  • Opties:.
  • Kies je voor de rookworst? Verwarm deze dan zoals op het etiket staat. Bekijk meer foto's.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 800 gram aardappelen voorgegaard
  • 500 gram hutspotgroente (300 gram wortel en 200 gram ui)
  • 250 gram spekreepjes
  • Optie: 600 gram runderlappen, sucadelappen of ander suddervlees
  • Optie: 1 rookworst, runder, varken of kip
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Kookroom of roomboter
  • Zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Geen jus? Kijk in je vriezer of maak 'm zelf.

Op de afbeelding is de hutspot afgebeeld met draadjesvlees, maar kan ook wat anders zijn natuurlijk.

Wil je de hutspot met ander vlees? kijk dan hier.

Kies je voor draadjesvles bij deze stamppot? Kijk dan hier hoe je dat doet.

Ander (eenvoudiger) vlees kan natuurlijk ook. Kijk dan hier.

Serveren

Serveer de hutspot op een plat bord en giet de jus in een kuiltje. Voeg je vleeskeuze en de spekreepjes toe.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.