Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppotten van EetLOL.NL

Hete Bliksem

Hete Bliksem

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5204

Bereiding

Voor de Hete Bliksem heb je een ruime pan nodig.

  • Voorbereiding
  • Schil de zurige appels en snij in blokjes.

  • Doe de aardappelen in een ruime pan en zet net onder water. Beetje zout en peper.
  • Deponeer de spekreepjes, uien en zure appels daar op.
  • Kook het geheel totdat de aardappels gaar zijn. (minuutje of 12).

  • Giet af en laat heel even droogkoken.
  • Schil de zoete appel en snij in blokjes en voeg toe.
  • Voeg de mosterd en of de roomboter of flinke scheuten kookroom toe.
  • Stamp het geheel grof of naar keuze fijn.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram aardappelen voorgegaard
  • 150 gram uien grof gesneden
  • 3 zurige appels, goudreinet, grany (of een andere zurige naar keuze)
  • 1 zoete appel jazz (of een zoete naar keuze)
  • 300 gram spekreepjes
  • Kookroom
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 eetlepels mosterd grof of fijn
  • 30 gram roomboter
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Geen jus? Kijk in je vriezer of maak 'm zelf.

Op de afbeelding is de Hete Bliksem afgebeeld met draadjesvlees, maar dat kan ook wat anders zijn

Wil je de stamppot met kip, vis, of ander vlees eten?

Dat kun je hier voor kip kiezen.

En hier voor vis kiezen.

En hier voor vlees kiezen.

Serveren

Serveer de Hete Bliksem op een plat bord en giet de jus in een kuiltje. Voeg je keuze kip, vis of vlees toe.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.