Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Geroosterde kerriehutspot met gehaktballetjes

Hutspot

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5222

Bereiding

Wat heb je nodig? Oven, mengkom, bakplaat en kookpan.

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Meng de olie, kerriepoeder, zout en peper in een mengkom.
  • Deponeer de hutspotgroente erbij en meng goed.
  • Verdeel dit over een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Doe de soepballetjes in de mengkom en meng met het restant oliemengsel.
  • Leg de soepballetjes naast de hutspot.
  • Bak in de oven voor 25 minuten.
  • Kook de aardappelen voor plm. 12 minuten. Vergeet zout en peper niet.
  • Giet af en stamp fijn met kookroom en boter.
  • Meng de geroosterde hutspot door de gestampte aardappelen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram aardappelen voorgegaard
  • 500 gram hutspotgroente (300 gram wortel en 200 gram ui)
  • 250-275 gram runder soepballetjes
  • 2 eetlepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels gebakken uitjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Bakpapier
  • Scheut kookroom en 25 gram roomboter
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • Snuf zout en peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Geen jus? Kijk in je vriezer of maak 'm zelf.

Serveren

Serveer, met of zonder jus, de geroosterde hutspot op een bord met de gehaktballetjes. Strooi er de gebakken uitjes over.