Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Boerenkool stamppot uit de snelkookpan

Boerenkool stamppot uit de snelkookpan

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5220

Bereiding

De aardappelen, boerenkool en spekreepjes gaan allemaal in één pan. De rookworst in een steelpan. Gebruik een restje jus of maak het zelf.

  • Verwarm de rookworst in de steelpan met water voor plm. 15 minuten.
  • Doe een scheutje water in de snelkookpan en laat de helft van de boerenkool slinken.
  • Voeg de aardappelen en de spekreepjes toe en giet er 300 militer water erbij.
  • Zout en peper naar behoefte.
  • Voeg de rest van de boerenkool toe en sluit de snelkookpan.
  • Breng de snelkookpan onder druk en laat dit zo voor 10 minuten.
  • Snelkookpan versneld afkoelen met een straal koud water uit de kraan.
  • Giet alle water uit de snelkookpan.
  • Giet een scheutje azijn in de pan en voeg de boter of kookroom toe.
  • Stamp het geheel, lang voor fijn en kort voor een grof reslultaat.
  • Giet het water uit de steelpan en snij de rookworst in tweeën of in plakjes.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 800 gram voorgegaarde vastkokende aardappelen
  • 500 gram verse gesneden en gewassen boerenkool
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 1 rookworst, rund of varken
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 25 gram boter of flinke scheut kookroom
  • 300 mililiter (iets meer dan een kwart liter) water
  • Zout, peper, mosterd en azijn
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Boerenkool stamppot in een gewone pan

Geen snelkookpan? Volg het recept, maar kook alles voor plm. 20-21 minuten totdat de aardappelen gaar zijn. Gebruik dan geen voorgegaarde aardappelen.

Tip(s)

Het meekoken van de spekjes kun je ook achterwege laten en knapperig bakken. Strooi ze dan over de boerenkool bij het serveren.

Serveren

Serveer de boerenkool op een plat bord en maak een kuiltje in het midden voor de jus. Leg de rookworst hier bij en voorzie de rookworst van een streep(je) mosterd.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.