Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppot van EetLOL.NL

Blote billetjes in het gras

Blote billetjes in het gras

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5213

Bereiding

Voor de aardappelen en de snijbonen heb je een kookpan nodig. Voor de worstjes een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Spoel de witte bonen af in een vergiet.

  • Bak de runderworstjes. Kijk op het etiket.
  • Kook de aardappelen voor 11 minuten gaar.
  • Kook de snijbonen beetgaar.
  • Giet de aardappelen af en stamp grof met een scheut kookroom en de mosterd.
  • Voeg de witte bonen bij de nog kokende snijbonen en giet af.
  • Voeg de snijbonen en witte bonen toe aan de aardappelen en meng grof. Laat de witte bonnen zoveel mogelijk heel.
  • Optie: Voeg bonenkruid en nootmuskaat toe en meng.
  • Zout en peper indien nodig?
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400-500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 400 gram snijbonen gesneden
  • 400 gram witte bonen (uitlekgewicht: 265 gram). Bijv. Canneline bonen
  • 6 runderworstjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke scheut kookroom
  • 2 eetlepels mosterd
  • Optie:1 eetlepel bonenkruid
  • Optie: Nootmuskaat
  • Peper en zout
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Varieer

Varieer met vlees.

Serveren

Serveer de stamppot billetjes in het gras op een plat bord. Vergeet de jus niet als je dat nodig vindt.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.