Stamppotten
Eet ideeën zonder poespas...

Stamppotten van EetLOL.NL

Bieten met appel en speklapje

Bietenstamppot met appel en speklapje

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5202

Bereiding

De aardappelen kook je in een ruime pan. Voor de bietjes, speklapjes en spekreepjes zijn twee koekenpannen handig.

  • Kook de voorgegaarde aardappelen zoals op de verpakking staat (minuutje of 12). Zout is niet nodig. Snufje peper wel.
  • Bak de spekreepjes, zonder bakmiddel, knapperig.
  • Voeg de uit toe en bak pakweg 2 minuten mee met de spekreepjes.
  • Voeg de bietjes toe en verwarm 3 minuten mee met het spek/ui mengsel.
  • Snij de appel in kleine stukjes en meng door het bietenmengsel. Hou dit warm op een laag vuur.

  • Bak de speklappen of speklapjes, zonder bakmiddel, in de andere koekenpan.
  • Speklapjes a la minute zijn eerder klaar dan speklappen (kijk op de verpakking).
  • Smeer halverwege met een lepel of vork mosterd op beide zijden van de speklapjes. Keer om en om.

  • Giet de aardappelen af en laat even droogkoken.
  • Stamp de aardappelen grof met een scheut kookroom.
  • Meng het bietenmengsel door de aardappelen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram geraspte bietjes met gesnipperde uitjes
  • 450-500 gram voorgegaarde aardappelen
  • 3 speklappen of 6 speklapjes a la minute
  • 1 zurige appel
  • 250 gram spekreepjes
  • Kookroom
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Paar eetlepels mosterd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Maak de jus zelf of gebruik uit de voorraad van je vriezer.

Soms kun je geen bietjes met gesnipperde ui kant en klaar krijgen. Koop dan een zakje gesnipperde ui of snipper deze zelf.


Wil je de bietenstamppot met kip, vegan of ander vlees eten?

Dat kun je hier voor kip kiezen.

En hier voor vegan kiezen.

En hier voor vlees kiezen.

Serveren

Serveer de bietenstamppot op een plat bord en giet hierover de jus. Leg de speklapjes hier bij.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.