Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Kippensoep met focaccia

Kippensoep met focaccia

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5104

Bereiding

Voor het maken van de kippensoep heb je een ruime pan nodig.

  • Verkruimel of plet de bouillonblokjes in een pan en deponeer de kip met het water erbij.
  • Breng aan de kook en laat 75 minuten pruttelen, net tegen de kook aan.
  • Na het garen van de kip, deze uit de pan halen en op een bord deponeren.
  • Warmtebron uit. Doe nu gelijk de fijne soepgroente en vermicelli in de pan en sluit af met het deksel.
  • Na een half uur is de groente en vermicelli klaar, zonder te koken of te verwarmen.

  • Verwijder het vel van de kip en trek met 2 vorken het kippenvlees van het bot en uit elkaar in korte sliertjes.
  • Doe het kippenvlees terug in de pan.

  • Verwarm de oven voor zoals op de verpakking van de Focaccia is aangegeven en verwarm ze.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Fijne vermicelli, voorkeur Grand' Italia Pasta per zuppa vermicelli (dit is echt de beste)
  • 630-650 gram kippensoeppakket (2 of 3 stukken kip)
  • 125 gram fijne soepgroente
  • Optie: Focaccia, basilicom, mozzarella, paprika, margherita of rozemarijn (naar keuze)
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 kip bouillonblokjes geplet of verkruimeld
  • Klein handje vermicelli
  • 1250 ml water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Kippensoep is van oudsher bekend als een uitstekend middel tegen griep en verkoudheid.

De kippensoep kan natuurlijk met allerlei toevoegingen worden geserveerd, zoals oud brood, tosti, stokbrood etc. en dan werkt het als een volledige maaltijd.

Probeer ook eens een eigengemaakt knofookbroodje van ciabatta.,

Serveren

Serveer de kippensoep in een diep bord of soepkom. Strooi daar wat peterselie op

Snijd de Focaccia in stukken en serveer bij de soep.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.