Sauzen en Dressings
Eet ideeën zonder poespas...

Sauzen & Dressings van EetLOL.NL

Salade basisdressing (vinaigrette)

Salade sauzen

Receptnummer 6411

Bereiding

Je hebt alléén een mengkom nodig en een vork.

  • Meng de olijfolie en de azijn goed met de vork.
  • Voeg de andere ingrediënten toe en blijf mengen totdat je een gladde saus hebt.
  • De dressing is nu gebruiksklaar.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Kant-en-klaar te verkrijgen of maak het zelf

  • 6 eetlepels olijfolie extra vierge
  • 2 eetlepels witte wijnazijn
  • 2 eetlepels milde mosterd
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel mayonaise
  • 1 eetlepel peterselie gedroogd
  • Snufje zout en peper

Reageer op dit recept

Tip(s)

Extra vierge olijfolie is beter geschikt en smaakvoller voor salades.

Deze dressing is niet zo geschikt voor salades met vis of zeevruchten. Kijk voor visdressings hier.

Serveren

Sprenkel of meng de dressing over of in de salade.

Je kunt ook de dressing op het bord uitstrijken en daarop de salade deponeren. De verrassing is dan compleet.

Bewaartip

Teveel zelfgemaakt saus of dressing kun je vrij lang bewaren in de koelkast.