Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Zuurkool met geitenkaas en appel

Zuurkool ovenschotel met geitenkaas en appel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6003

Bereiding

Voor de zuurkool ovenschotel heb je nodig een flinke ovenschaal. Pakweg 30cm lang.

Voor het stoven van de zuurkool heb je een pan nodig.

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Laat de zuurkool uitlekken.
  • Doe de uitgelekte zuurkool, wijn, appel en rozƬjnen in een pan en laat het geheel zachtjes stoven voor 10 minuten, zonder deksel op de pan. Af en toe omscheppen.

  • Giet zoveel mogelijk vocht van de gestoofde zuurkool.
  • Schep de helft van de zuurkool in de ovenschaal.
  • Verdeel de helft van de aardappelpuree hier overheen.
  • Leg de helft van de rookworst en katenspek hier weer op.
  • Verdeel de rest van de zuurkool hier overheen en dek af met de rest van de rookworst en katenspek.
  • Schep de rest van de aardappelpuree hier weer overheen en dek af met de aardappelschijfjes.
  • Plaats de schotel in het midden van de oven voor 25 minuten.
  • Haal de ovenschaal uit de oven en verkruimel de geitenkaas over de aardappelschijfjes.
  • Zet terug in de oven voor 10 minuten.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 450 gram kant-en-klare aardappelpuree
  • 520 gram naturel zuurkool, wijnzuurkool of kerriezuurkool
  • 200 gram voorgegaarde aardappelschijfjes
  • 250 gram geitenkaas
  • 150 gram katenspek in reepjes gesneden
  • 1 rookworst in plakjes van varken, rund, grof of fijn
  • 1 appel ongeschild in kleine stukjes of plakjes
  • 50 gram rozijnen, blank of rood
  • 125 mililiter witte droge wijn
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de zuurkool ovenschotel op een plat bord. Eventueel met een scheutje jus uit je voorraad of maak 'm zelf. Kijk maar.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediĆ«nten of maak meerdere porties.