Ovenschotels
Eet ideeën zonder poespas...

Ovenschotels van EetLOL.NL

Pasta met bechamelsaus uit de oven

Pasta met bechamelsaus uit de oven

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6002

Bereiding

Voor de pasta en de bechamelsaus heb je 2 kookpannen nodig en een ovenschaal. Pakweg 30cm lang.

  • Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Kook de pasta 3 minuten korter dan aangegeven.
  • Spoel de pasta in een vergiet af met koud water.

  • Smelt de boter in de andere pan.
  • Voeg de bloem toe en roer met een platte spatel tot een roux. Laat het niet bruin worden.
  • Voeg de melk in scheuten toe en blijf roeren. Schraap steeds de roux van de bodem en wand.
  • Voeg de nootmuskaat en zout en peper toe.
  • Voeg 100 gram van de geraspte kaas toe en roer tot de saus dik en romig is.

  • Doe de pasta bij de saus en vermeng.
  • Verdeel het geheel in een ingevette ovenschaal.
  • Steek de nacho chips rechtop in de pasta.
  • Strooi de overgebleven kaas en 6 eetlepels breadcrumbs of paneermeel hier overheen.
  • Plaats de ovenschaal voor 15 minuten in de oven.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram pasta, Fusili, Penne, Farfalle, Macaroni, Tricolori. Het kan allemaal, maar geen spaghetti
  • 350 mililiter volle melk
  • 150 gram geraspte jonge kaas.
  • Panko Breadcrumbs of paneermeel
  • Nacho of tortilla chips, naturel of met een smaakje
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 30 gram roomboter
  • 30 gram bloem
  • 1 theelepel nootmuskaat
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Indien gewenst laat je de chips weg.

Je kunt voor je gemak de bechamelsaus ook vervangen voor een kant-en-klare saus. Kijk maar.

Serveren

Serveer de pasta op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.