Sauzen en Dressings
Eet ideeën zonder poespas...

Sauzen & Dressings van EetLOL.NL

Bechamelsaus

Bechamelsaus

Receptnummer 6401

Bereiding

Je hebt alléén een steelpan nodig en een spatel.

  • Smelt de boter in de steelpan.
  • Voeg de bloem toe en roer met een platte spatel tot een roux. Laat het niet bruin worden.
  • Voeg de melk in scheuten toe en blijf roeren. Schraap steeds de roux van de bodem en wand.
  • Voeg de nootmuskaat en zout en peper toe.
  • Voeg de geraspte kaas toe en roer tot de saus dik en romig is.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Kant-en-klaar te verkrijgen of maak het zelf

  • 250 mililiter volle melk (1/4 liter)
  • 100 gram geraspte jonge kaa.
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 20 gram roomboter
  • 20 gram bloem
  • 1 theelepel nootmuskaat

Reageer op dit recept

Tip(s)

Gebruik de bechamelsaus in, bij of op een pasta. Ook heel lekker om je groenten hiermee te gratineren in de oven.

Bewaartip

De bechamelsaus kun je een paar dagen bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.