Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Kibbeling met salade en friet

Kibbeling met salade en friet

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5401

Bereiding

Voor de friet heb je nodig een airfryer en voor de kibbeling eventueel een oven. Voor de salade een mengkom.

  • Als je hebt gekozen voor kibbeling van Iglo, verwarm de oven voor op 220ºC. Lees het etiket.
  • Verwarm de airfryer voor zoals aangegeven op de verpakking (meestal 220ºC).
  • Bak de friet in de airfryer voor ongeveer 8-10 minuten (kijk op de verpakking).
  • Maak de gekozen kibbeling klaar voor gebruik.

  • Snij de komkommer in plakjes of in stukjes, met of zonder schil.
  • Snij de tomaten in stukjes.
  • Meng de komkommer en de tomaten met de olijfolie.
  • Leg een bedje van de ijsbergsla op een bord en leg daar het groentemengsel op. Draai er 3 keer met de pepermolen overheen.
  • Deponeer hierop een eetlepel dressing.
  • Deponeer de friet ernaast en bestrooi met een snufje zout en doe daar de mayonaise op.
  • Leg de kibbeling op het bord.
  • Als je daarvoor gekozen hebt strooi dan de geitenkaas Pearls op de sla.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • De visboer, viskraam en supermarkt verkopen kibbeling. Kibbeling is er ook kant-en-klaar ingevroren van Iglo
  • 250 gram p.p. kibbeling van de visboer of 245 gram voor 2 personen van Iglo
  • 375 gram friet voor de airfryer
  • 100 gram sla naar keuze
  • 1/4 komkommer
  • 1 tomaat
  • Optie: Geitenkaas Pearls van Bettine
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke lik mayonaise of andere saus
  • 2 eetlepels yoghurt dressing
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Kibbeling van de visboer en viskraam kan zowel warm als koud gegeten worden. Ingevroren moet het ontdooit en warm gemaakt worden.

De kibbeling van de visboer en viskraam kun je opwarmen in de oven voor 10-12 minuten op 160ºC.

Wil je iets anders dan kibbeling, kijk dan op de 'Alléén maar vis' pagina voor je viskeuze.

Serveren

Serveer op een plat bord. Decoreer eventueel met de Geitenkaas Pearls.

Variatie

Vervang de friet voor gebakken aardappelen.