Sticky chicken...

Sticky chicken (plakkerige kip)

Sticky chicken

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4016

Bereiding

Dit gerecht is voor 2-4 personen.

Een flinke koekenpan is voldoende. Een knoflookkrasp is handig.

  • Voorbereiding
  • Haal de kippendijen een half uur voor het bakken uit de koelkast en kruid met zout en peper.
  • Snij de bosuitjes in dunne ringen.
  • Snij de gember fijn.
  • Snij de kippendijen in repen van plm. 2 cm. of doormidden of in drieën of laat ze heel en snij ze na het bakken in repen.

  • Bak de kippendijen rondom goed bruin in een beetje olie voor plm. 10 minuten.
  • Bak de laatste minuut de gember en knoflook mee. Rasp de knoflook boven de kip
  • Vermeng in een kom de oestersaus, sojasaus, basterdsuiker en water en voeg toe in de koekenpan.
  • Bak het geheel op een laag vuur totdat de saus is verdikt en aan de kip kleeft. Heeft even tijd nodig.
  • Optie: Roer, als de kip zacht en gaar is, er de bosuitjes door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 700 gram kippendijen zonder vel (ook wel kipdijfilet genoemd).
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eetlepels bakgember
  • 2 eetlepels oestersaus
  • 6 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels honing
  • Optie: 3 bosuitjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • 120 mililiter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Lekker bij rijst met groente, friet of gekookte of gebakken aardappelen met groente.

Dit recept bijvoorbeeld.