Patatas Bravas
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Receptnummer 4403
Bereiding
Je hebt een koekenpan nodig voor de aardappeltjes en een steelpan voor de saus.
- Voorbereiding
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Snipper de sjalotjes.
- Halveer grote aardappeltjes.
- Bestrooi de aardappeltjes met parikapoeder en bak in een weing bakmiddel voor 8-10 minuten.
- Fruit de ui en knoflook in een steelpan en voeg de tomatenblokjes en de honing toe. Laat 5 minuten pruttelen (indikken).
- Optie: Voeg de sambal toe voor de liefhebber.
- Serveer de Patatas Bravas en deponeer er de saus bovenop.
- Bestrooi met de peterselie.
- Eet smakelijk.
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 450-500 gram voorgegaarde opbak aardappeltjes, bakaardappeltjes, aardappelpartjes, met of zonder schil, gekruid of niet gekruid.
- 1-2 sjalotjes.
- 200 gram tomatenblokjes.
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- 2 teentjes knoflook.
- Peterselie gedroogd.
- 1 eetlepel paprikapoeder.
- 1 flinke eeetlepel honing.
- Optie: 1 eetlepel sambal Oelek (HOT) of sambal Manis (MILD)
- Optie:Aioli als dipsaus.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Tip(s)
De Patatas Bravas is lekker bij vele gerechten. Je kunt de tomatensaus er ook apart bij serveren.
Doe er een bakje Aioli dipsaus bij.
Geen zin om zelf te maken, kies dan de kant-en-klare.
Serveren
Serveer in een serveerschaal.