Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Makreelfilet met broccoli en gebakken aardappeltjes

Gerookte makreelfilet met broccoli en gebakken aardappeltjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5402

Bereiding

Voor de groenten heb je nodig een kookpan en voor de aardappeltjes een koekenpan. Voor de vis eventueel een magnetron.

  • Laat de makreelfilet minstens half uur op kamertemperatuur komen.
  • Prik een paar gaatjes in het zakje broccoli.
  • Verwarm de broccoli in het zakje in de magnetron voor 5 minuten op 600 watt.
  • Laat de broccoli in het zakje nog 2 minuten nagaren.
  • Strooi wat zout en nootmuskaat over de broccoli.
  • Hak de voorgegaarde aardappelblokjes in kleiner stukjes.
  • Bak de aardappelblokjes voor ongeveer 8 minuten goudbruin. Doe er na het bakken een snufje zout op.
  • Leg de makreelfilet op een bord en dek af met magnetronfolie en verwarm in de magnetron op 600 watt voor 90 seconden.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Gerookte makreelfilet zonder huid. (Heeft niet iedere supermarkt, dus ... naar de visboer)

  • 2 gerookte makreelfilets zonder huid
  • 400 gram broccoliroosjes
  • 400-450 gram aardappelblokjes, schijfjes, krieltjes of partjes, met of zonder schil
  • Magnetronfolie
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Optie: paar eetlepels mayonaise, knoflooksaus of remouladesaus
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Varieer met een groente naar keuze.

Wil je er een ander visje bij, kies deze dan hier.

Serveren

Serveer het geheel op een plat bord. Voorzichtig met de makreel, want warm is hij heel zacht. Strooi wat nootmuskaat op de broccoli.

Als je gekozen hebt voor een saus kies die dan hier en werp dan wat eetlepels op de aardappeltjes of de vis.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.