Diner voor twee
Eet ideeën zonder poespas...

HoofdgerechtTerug

Duitse biefstuk met rijst en sperziebonen

Duitse biefstuk met rijst en sperziebonen

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Bereiding

Voor de sperziebonen heb je een kookpan nodig en voor de Duitse biefstuk een grillpan of koekenpan. De rijst maak je warm in een koekenpan.

  • Voorbereiding
  • Bestrooi de cherry tomaatjes met olijfolie, zout en peper.
  • Omwikkel de Duitse biefstukken met plakjes ontbijtspek.

  • Kook de sperziebonen met een snufje zout in plm. 8 minuten gaar.
  • Verwarm de rijst in een beetje bakmiddel in een koekenpan voor plm 5 minuten.
  • Bak de Duitse biefstuk in een grillpan of koekenpan voor 4 minuten per kant in een scheut bakmiddel.
  • Voeg de laatste 4 minuten de cherry tomaatjes toe en rooster ze totdat ze een rimpelhuidje hebben.
  • Giet de sperziebonen af en meng er boter, nootmuskaat en een eetlepel knoflooksaus door.
  • Eet smakelijk.

3-gangen menu

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram gebroken sperziebonen
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 4 Duitse biefstukken
  • 200 gram cherry tomaatjes
  • 100 gram ontbijtspek in plakjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Flinke klont roomboter
  • Nootmuskaat
  • Knoflooksaus
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Je gebruikt:

  • Alles van de boodschappenlijst

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer het geheel op een plat bord.