Sperziebonen makreelsalade
Meer foto's van dit recept
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Bereiding
De salade maak je aan in een hoge mengkom.
- Voorbereiding
- Kook de eieren hard voor 7 minuten.
- Kook de sperziebonen beetgaar, spoel af met koud water.
- Haal de makreel een half uur voor gebruik uit de koelkast.
- Snpper de rode ui.
- Snij ongeveer de helft van de tomaatjes doormidden.
- Laat de kappertjes uitlekken.
- Snij de eieren in partjes.
- Optie: Laat de olijven uitlekken.
- Trek met een vork de makreel uit elkaar.
- Meng de sperziebonen, ui, tomaatjes en kappertjes met een beetje olijfolie.
- Deponeer alle groente op een bord en garneer met de makreel, eipartjes en eventueel olijven.
- Eet smakelijk.
3-gangen menu
Boodschappen voor 2 personen
- —————————————————————
- 400 gram gebroken sperziebonen
- 250 gram cherry tomaatjes
- 1 kleine rode ui
- 2 gerookte makreelfilets
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 eieren
- Optie: Een paar zwarte olijven
- —————————————————————
- Dit heb ik in huis
- Olijfolie extra vierge
- Citroensap
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list
Je gebruikt:
- Alles van de boodschappenlijst
Tip(s)
Laat de olijven weg indien gewenst (zie de extra foto's).
Serveren
Serveer de salade lauwwarm op een plat bord. Besprenkel met wat citroensap.