Diner voor twee
Eet ideeën zonder poespas...

VoorgerechtTerug

Kippensoep

Kippensoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Bereiding

Voor de kippensoep heb je een kookpan nodig.

  • Verkruimel het bouillonblokje in de pan en doe de kip met het water erbij.
  • Breng aan de kook en laat 75 minuten pruttelen, net tegen de kook aan.
  • Haal na het garen de kip uit de pan.
  • Warmtebron uit. Doe nu gelijk de fijne soepgroente en vermicelli in de pan en sluit af met het deksel.
  • Na een half uur is de groente en vermicelli voldoende gaar en is de soep prima op temperatuur om te eten.

  • Verwijder het vel van de kip en trek met 2 vorken het kippenvlees van het bot en uit elkaar in korte sliertjes.
  • Doe het kippenvlees terug in de pan.
  • Eet smakelijk.

3-gangen menu

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • Fijne vermicelli, voorkeur Grand' Italia Pasta per zuppa vermicelli
  • 400 gram kippensoeppakket (2 stukken kip)
  • 80 gram fijne soepgroente
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 1 kip bouillonblokje
  • Klein handje vermicelli
  • 1 liter water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Je gebruikt:

  • Alles van de boodschappenlijst

Reageer op dit recept

Tip(s)

De kippensoep kun je natuurlijk ook een dag eerder maken. Opwarmen is dan voldoende.

Toch nog teveel voor 2 personen? Bewaar het voor 2 dagen in de koelkast of vries het in

Serveren

Serveer de kippensoep in een diep bord of soepkom. Strooi daar wat peterselie op