Vegan weekmenu 05
boodschappenlijst...

Al je boodschappen voor
deze week op 1 A4'tje

Vegan weekmenu 05 - BoodschappenlijstTerug

Boodschappenlijst
Vegan weekmenu 05

Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Boerenkool met vegan rookworst en vegan spekreepjes

Boerenkool met vegan rookworst en vegan spekjes

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6702

Bereiding

De bereiding is eenvoudig. De aardappelen en boerenkool kunnen in één pan. Voor de vegan spekreepjes gebruik je een koekenpan. De vegan rookworst verwarm je in de magnetron. Gebruik vegan jus.

  • Verwarm de vegan rookworst 2 minuten in de magnetron op 600 watt.
  • Maak de jus.
  • Deponeer de aardappelen en uitgelekte boerenkool in een pan met een laagje water. Snufje zout en peper erbij.
  • Bak de vegan spekreepjes.
  • Kook het geheel 12 minuten, totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Giet de aardappelen en boerenkool af en laat heel even droogkoken.

  • Stamp de aardappelen en boerenkool tot een stamppot. Stamp lang voor fijne structuur en kort voor grove structuur.
  • Verdeel de vegan rookworst en vegan spekreepjes.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 630 gram uitgelekte boerenkool in glas van HAK
  • 800 gram voorgegaarde aardappelen
  • 125 a 250 gram vegan spekreepjes
  • 1 vegan rookworst - AH
  • Vegan jus
  • Mosterd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Laat de boerenkool voordat je begint 15 minuten uitlekken in een vergiet en druk met een vork er zoveel mogelijk vocht uit.

Wil je de boerenkool met een gehaktbal, vervang dan de rookworst door vegan gehakbal.

Serveren

Serveer de boerenkool op een plat bord en maak een kuiltje in het midden voor de jus. Leg de rookworst hier bij en voorzie de rookworst van een streep(je) mosterd.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Witlofsalade met mandarijntjes

Witlofsalade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6706

Bereiding

De witlofsalade maak je aan in een hoge mengkom.

  • Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
  • Snij de witlof in kleine stukjes en verwijder de harde bittere kern.
  • Snij de ongeschilde appel in kleine stukjes en verwijder de kern.
  • Meng de witlof, rozijnen, appel in de kom.
  • Voeg de zure room, gembersiroop en een scheutje mandarijnsap toe en meng er doorheen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350 gram witlof (3 flinke stronken)
  • 1 zure appel (Jonagold, Elstar of Granny Smith)
  • 150 gram vegan hamblokjes
  • 100 gran vegan zure room
  • 300 gram uitgelekte mandarijntjes in blik
  • Flinke scheut gembersiroop
  • Handje rode of zwarte rozijnen
  • 100 gram Cruesli naturel
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Wil je het iets minder zoet, laat dan de gembersiroop achterwege.

Ook lekker als lunch.

Lees hier over de vegan zure room.

Lees hier over de vegan hamblokjes.

Kies zelf je vegan product voor erbij..

Serveren

Serveer de witlofsalade op een plat bord. Strooi op de witlofsalade de cruesley.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Groentepilaf met vegan kipstukjes en rijst

Groentepilaf met vegan kipstukjes en rijst

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6711

Bereiding

Alles wordt bereid in een wokpan.

  • Voorbereiding
  • Snij de abrikozen in kleine stukjes.

  • Bak de kipstukjes in de olijfolie voor 2 minuten.
  • Bak de ui, kerriepoeder en gemberpoeder mee.
  • Voeg de groente toe en bak nog 5 minuten.
  • Voeg de rijst toe als alles gaar is en warm goed door.
  • Voeg 4 eetlepels HP saus of de sojasaus toe.
  • Voeg de abrikozen toe en warm door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram vegan kipstukjes
  • 400 gram roerbakgroente naar keuze, voorkeur Italiaans
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 250 gram zilvervliesrijst panklaar van Lassie
  • 4 eetlepels The original sauce van HP of sojasaus
  • 8 gedroogde abrikozen in kleine stukjes
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 3 eetlepels olijfolie.
  • 2 theelepels kerriepoeder.
  • 1 theelepel gemberpoeder.
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Als je de HP saus niet kunt vinden, vervang deze dan door de sojasaus.

Van dit gerecht is er ook een een echte kipversie.

Serveren

Serveer de pilaf op een plat bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Maaltijdsalade met vegan kipstukjes en aardappelpartjes

Maaltijdsalade vegan kipstukjes en aardappel

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6705

Bereiding

Je hebt een koekenpann nodig voor de vegan kipstukjes en de aardappeltjes.

  • Bak de vegan kipstukjes in 2 eeetlepels bakmiddel door en door warm.
  • Bak de aardappelpartjes tegelijkertijd in 8 minuten gaar en bruin.
  • Snij de helft van de komkommertjes in dunne reepjes en de rest in kleine blokjes.
  • Snij de tomaatjes doormidden.

  • WERK IN LAGEN
  • Doe een laagje sla met komkommer en de augurkjes in een diep bord.
  • Besprenkel met de yogurt dressing.
  • Nu een laagje aardappeltjes met de komkommertjes.
  • Dan een laagje sla met de uitjes.
  • etc. etc.
  • Als laatste verdeel je de vegan kipstukjes en de halve tomaatjes hierover.
  • Besprenkel met de yogurt dressing.
  • Besprenkel met de olijfolie.
  • Niet husselen en ontdek de smaken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 200 gram gemengde sla
  • 200 gram aardappelpartjes met of zonder schil
  • 320 gram vegan kipstukjes (2 pakjes)
  • 10 cherry tomaatjes
  • 4 snoepgoed komkommertjes
  • 4 eetlepels Amsterdamse mini augurken van Kesbeke (klein potje)
  • 4 eetlepels Amsterdamse zilveruitjes van Kesbeke (klein potje)
  • Optie: 10 olijfen voor de liefhebber (groen of zwart)
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 8 eetlepels yougurt dressing flacon
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Bekijk hier de de diverse mogelijkheden voor vegan kipstukjes.

Met een ei erbij heb je een volledige maaltijd.

Serveren

Serveer de maaltijdsalade op een diep bord.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Bietenstamppot met zoete aardappel en vegan spekjes

Bietenstamppot met zoete aardappel en vegan spekjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6709

Bereiding

Voor de zoete aardappel en bietjes heb je 2 pannen nodig, voor de spekreepjes een koekenpan en voor de naturel jus een steelpan.

  • Snij de appel, geschild of ongeschild in blokjes.
  • Schil de zoete aardappel en snij in blokjes van plm. 1cm en kook gaar in plm. 10 minuten.
  • Als je hebt gekozen voor zoete aardappel kant-en-klaar, dan is de kooktijd korter.
  • Fruit de ui in een koekenpan.
  • Voeg de bietjes en appel toe en verwarm plm. 4 minuten.
  • Maak de vegan jus.
  • Bak de vegan spekreepjes in de Blue Band zoals vermeld op de verpakking.
  • Giet de zoete aardappel af en vermeng met de bietjes en de helft van de spekreepjes.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram geraspte bietjes met uitjes
  • 500 gram zoete aardappel of...
  • Indien verkrijgbaar: zoete aardappel kant-en-klaar in blokjes. Voorgegaard
  • 175 gram vegan spekreepjes van Vivera
  • 1 zurige appel
  • Plantaardige margarine van Blue Band
  • Naturel jus, bijvoorbeeld van Maggi
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de bietenstamppot op een plat bord. Doe er een scheut jus op en strooi er de andere helft van de spekreepjes over.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Risotto met spinazie en veggiesticks

Risotto met spinazie en veggiesticks

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6710

Bereiding

Voor de risotto heb je een hapjespan nodig, voor de veggiesticks een koekenpan en voor de bouillon een steelpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de spinazie uitlekken.
  • Smelt en verwarm in de steelpan de bouillonblokjes in water.

  • Fruit de ui in de olijfolie glazig.
  • Voeg de risottorijst toe en roer deze totdat ze glanzen.
  • Schenk de helft van de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor 5 minuten. Blijf roeren.
  • Voeg de uitgelekte spinazie toe en breng aan de kook. Blijf roeren.
  • Bak de veggiesticks voor 8 minuten in een koekenpan.
  • Schenk de andere helft van de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor 15 minuten. Blijf roeren.
  • Als de rijst en spinazie een dikke massa is, is het klaar.
  • Haal de pan van het vuur en roer er wat peper en de helft van de kaas door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram risottorijst
  • 630 gram spinazie in pot van HAK
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 10 veggiesticks van Iglo
  • 160 gram vegan geraspte kaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 500 mililiter (1/2 liter) water
  • 3 tabletten groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de veggiesticks voor een vegan gehakbal.

Serveren

Serveer de risotto en de veggiesticks op een plat bord en strooi de rest van de kaas er overheen.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Broccolisoep

Broccolisoep

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6703

Bereiding

Voor het maken van de bouillon heb je een ruime pan nodig. Voor het pureren een staafmixer. Gebuik je oud brood? Maak dat, voordat je begint, weer vers in de oven.

  • Als je gekozen hebt voor oud brood verwarm deze in de oven voor 5 minuten.
  • Als je gekozen hebt voor Focaccia verwarm deze in de oven zoals op de vepakking is aangegeven.
  • Breng een pan met water aan de kook met daarin de bouillonblokjes.
  • Voeg de broccolirijst toe en laat deze nog 2 minuten meekoken.
  • Pureer de broccolirijst met een staafmixer. Lang voor een fijne structuur en kort voor een grove.
  • Voeg de kant-en-klare soep en rijst toe en warm al roerend goed door.
  • Pureer het geheel nog kort.
  • Breek het brood in grove brokken of snijd de Focaccia in stukken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram broccolirijst
  • 125 gram (1 bakje) kant-en-klare zilvervliesrijst van Lassie 1-minuutje
  • 570 ml kant-en-klare biologische vergeten groentesoep - AH
  • Brood, bruin, wit of volkoren of Focaccia basilicum, mozarella, paprika of margharita
  • Bouillonblokjes neutraal of groente
  • Plantaardige crème fraiche, ook wel haver fraiche genoemd
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Oud in stukken gebroken bruin of wit brood
  • 2 bouillonblokjes geplet of verkruimeld
  • Gedroogde peterselie
  • 2 eetlepels crème fraîche
  • 750 ml water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Oud brood kun je opwarmen in de oven. Besprenkel met een beetje water en warm voor 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 200 graden.

Serveren

Serveer de soep in een diep bord of soepkom. Leg 1 eetlepel crème fraîche op de soep. Strooi wat gedroogde peterselie hier overheen. Breek het brood of snijd de Focaccia in stukken en serveer op een schaal of plankje.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Boodschappenlijst vagan weekmenu 05 van EetZe