Een weekmenu is vooral handig als je voor meerdere dagen boodschappen doet en soms ook nog voordeliger.
Bij de recepten kun je, met 1 klik, de boodschappenlijst kopiëren en plakken in je favoriete App.
Behoefte aan een maattabel voor je ingrediënten?
Open de maattabel hier...
Vragen over handigheidjes, koken, bewaren en invriezen.
Bekijk het hier...
Klik voor groter formaat
De bereiding is eenvoudig. De aardappelen en boerenkool kunnen in één pan. Voor de vegan spekreepjes gebruik je een koekenpan. De vegan rookworst verwarm je in de magnetron. Gebruik vegan jus.
Laat de boerenkool voordat je begint 15 minuten uitlekken in een vergiet en druk met een vork er zoveel mogelijk vocht uit.
Wil je de boerenkool met een gehaktbal, vervang dan de rookworst door vegan gehakbal.
Serveer de boerenkool op een plat bord en maak een kuiltje in het midden voor de jus. Leg de rookworst hier bij en voorzie de rookworst van een streep(je) mosterd.
Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.
Behoefte aan een maattabel voor je ingrediënten?
Open de maattabel hier...
Vragen over handigheidjes, koken, bewaren en invriezen.
Bekijk het hier...
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
De witlofsalade maak je aan in een hoge mengkom.
Wil je het iets minder zoet, laat dan de gembersiroop achterwege.
Ook lekker als lunch.
Lees hier over de vegan zure room.
Lees hier over de vegan hamblokjes.
Kies zelf je vegan product voor erbij..
Serveer de witlofsalade op een plat bord. Strooi op de witlofsalade de cruesley.
Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.
Behoefte aan een maattabel voor je ingrediënten?
Open de maattabel hier...
Vragen over handigheidjes, koken, bewaren en invriezen.
Bekijk het hier...
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Alles wordt bereid in een wokpan.
Als je de HP saus niet kunt vinden, vervang deze dan door de sojasaus.
Van dit gerecht is er ook een een echte kipversie.
Serveer de pilaf op een plat bord.
Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.
Behoefte aan een maattabel voor je ingrediënten?
Open de maattabel hier...
Vragen over handigheidjes, koken, bewaren en invriezen.
Bekijk het hier...
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Je hebt een koekenpann nodig voor de vegan kipstukjes en de aardappeltjes.
Bekijk hier de de diverse mogelijkheden voor vegan kipstukjes.
Met een ei erbij heb je een volledige maaltijd.
Serveer de maaltijdsalade op een diep bord.
Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.
Behoefte aan een maattabel voor je ingrediënten?
Open de maattabel hier...
Vragen over handigheidjes, koken, bewaren en invriezen.
Bekijk het hier...
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Voor de zoete aardappel en bietjes heb je 2 pannen nodig, voor de spekreepjes een koekenpan en voor de naturel jus een steelpan.
Serveer de bietenstamppot op een plat bord. Doe er een scheut jus op en strooi er de andere helft van de spekreepjes over.
Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.
Behoefte aan een maattabel voor je ingrediënten?
Open de maattabel hier...
Vragen over handigheidjes, koken, bewaren en invriezen.
Bekijk het hier...
Klik hier voor meer foto's.
Klik hier voor minder foto's.
Klik op een foto voor groter formaat.
Voor de risotto heb je een hapjespan nodig, voor de veggiesticks een koekenpan en voor de bouillon een steelpan.
Vervang de veggiesticks voor een vegan gehakbal.
Serveer de risotto en de veggiesticks op een plat bord en strooi de rest van de kaas er overheen.
Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.
Behoefte aan een maattabel voor je ingrediënten?
Open de maattabel hier...
Vragen over handigheidjes, koken, bewaren en invriezen.
Bekijk het hier...
Klik voor groter formaat
Voor het maken van de bouillon heb je een ruime pan nodig. Voor het pureren een staafmixer. Gebuik je oud brood? Maak dat, voordat je begint, weer vers in de oven.
Oud brood kun je opwarmen in de oven. Besprenkel met een beetje water en warm voor 5 minuten op in een voorverwarmde oven op 200 graden.
Serveer de soep in een diep bord of soepkom. Leg 1 eetlepel crème fraîche op de soep. Strooi wat gedroogde peterselie hier overheen. Breek het brood of snijd de Focaccia in stukken en serveer op een schaal of plankje.
Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.