Weekmenu 01
boodschappenlijst...

Al je boodschappen voor
deze week op 1 A4'tje

Weekmenu 01 - BoodschappenlijstTerug

Boodschappenlijst
Weekmenu 01

Traybakes
Eet ideeën zonder poespas...

Traybakes van EetLOL.NL

Traybake chipolata worstjes broccoli aardappelpartjes

Traybake chipolata worstjes broccoli aardappelpartjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5602

Bereiding

Voor de chipolata worstjes en aardappelpartjes heb je een koekenpan nodig. Voor het afbakken een oven en een bakplaat. Voor de broccoli een magnetron.

  • Voorbereiding
  • Als je een combi-magnetron hebt, doe eerst de broccoli.
  • Warm de broccoli in de verpakking op in de magnetron op 600 watt voor 5 minuten. Prik een paar gaatjes in de zak.
  • Verwarm nu de oven voor op 200ºC.

  • Bak de aardappelpartjes 5 minuten in een likje bakmiddel.
  • Verdeel de aardappelpartjes over de bakplaat met bakpapier. Nog wat zout en peper?
  • Plaats de bakplaat in de oven voor 30 minuten.

  • Bak de chipolata worstjes 5 minuten in een bakmiddel.
  • Verdeel de laatste 10 minuten de broccoli, chipolata worstjes en de uien over de bakplaat.
  • Strooi er een eetlepel Ras el hanout kruidenmelange over.
  • Besprenkel met olijfolie en het overgebleven residu uit de koekenpan. Druppel wat citroensap over het geheel.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 10 chipolata worstjes gemarineerd en gekruid
  • 450 gram broccoliroosjes
  • 450 gram aardappelpartjes in schil
  • 150 gram uien gesnipperd
  • 1 eetlepel Ras el hanout kruidenmelange
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • Bakpapier
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip's

Door de Ras el hanout kruidenmelange is dit gerecht licht pittig. Als je daar niet gek op bent gebruik dan andere kruiden.

Geen zin in Chipolata worstjes? Runder- of varkens worstjes zijn net zo lekker.

Vervang de broccoli door een groentemix.

Wil je de broccoli knapperig met een flinke bite, doe ze dan maar 3 minuten in de magnetron.

Serveren

Serveer de traybake op een plat bord.

Weekmenu

Dit gerecht maakt deel uit van weekmenu 1.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Salades
Eet ideeën zonder poespas...

Salades van EetLOL.NL

Maaltijdsalade met kip en aardappelpartjes

Maaltijdsalade kip

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6203

Bereiding

Je hebt een koekenpan nodig voor de kip en de aardappeltjes.

  • Optie: Kook de eieren voor 8 minuten.
  • Bak de kipfiletreepjes in weinig bakmiddel gaar en knapperig.
  • Bak de aardappelpartjes tegelijkertijd in 8 minuten gaar en bruin.
  • Snij de helft van de komkommertjes in dunne reepjes en de rest in kleine blokjes.
  • Snij de tomaatjes doormidden.

  • WERK IN LAGEN
  • Doe een laagje sla met komkommer en de augurkjes in een diep bord.
  • Besprenkel met 2 eetlepels yogurt dressing.
  • Nu een laagje aardappeltjes met de komkommertjes.
  • Dan een laagje sla met de uitjes.
  • Strooi de gedroogde spekjes over de salade.
  • etc. etc.
  • Als laatste verdeel je de kip en de halve tomaatjes hierover.
  • Een flinke dot knoflooksaus.
  • Besprenkel met de olijfolie.
  • Niet husselen en ontdek de smaken.
  • Het geheim zit 'm in de verschillende lagen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 100-150 gram sla naar keuze
  • 200 gram aardappelpartjes met of zonder schil
  • 300 gram kipdijfiletreepjes
  • 10 cherry tomaatjes
  • 80 gram kant-en-klare gebakken spekreepjes
  • 4 snoepgoed komkommertjes
  • Knoflooksaus
  • 3 eetlepels Amsterdamse mini augurken van Kesbeke (klein potje)
  • 4 eetlepels Amsterdamse zilveruitjes van Kesbeke (klein potje)
  • Optie:10 olijfen voor de liefhebber (groen of zwart)
  • Optie: 2 eieren
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke dot knoflooksaus
  • 12 eetlepels yougurt dressing
  • 2 eetlepels olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Knoflooksaus maak je zelf of koop je kant-en-klaar.

Met een ei erbij heb je een volledige maaltijd. Voor een vegan maaltijd gebruik je vegan kipstukjes en geen spekjes en ei.

Serveren

Serveer de maaltijdsalade op een diep bord. Garneer eventueel met de eieren en olijfen. 2 slagen met de pepermolen en smullen maar.

Weekmenu

Dit gerecht maakt deel uit van weekmenu 1.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Pastagerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Pastagerechten van EetLOL.NL

Macaroni met gehakt, pastasaus en spekreepjes

Macaroni met gehakt, pastasaus en spekjes

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5801

Bereiding

Voor de pasta, spekjes en groente gebruik je een wokpan of hapjespan. Voor de pasta een gewone pan. Geen zout of kruiden toevoegen, er zit genoeg in de toevoegingen

  • Kook de pasta 'al dente' in ruim water voor 7 minuten.
  • Bak de spekjes in een droge pan voor 2 minuten.
  • Voeg het gehakt toe en bak rul.
  • Als het gehakt rul en gaar is voeg dan de groente toe en bak het geheel nog voor 5 minuten.
  • Voeg de macaroni mix en pastasaus toe.
  • Vul het lege potje van de pastasaus voor de helft met water en giet het in de pan.
  • Goed roeren en voeg 3 eetlepels geraspte kaas toe.
  • Giet de pasta af en deponeer deze bij het pastamengsel.
  • Nu nog roeren en goed doorwarmen.
  • Als je gekozen hebt voor tomaatjes, voeg die dan voor ongeveer 2 minuten bij de warme pasta.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 200-250 gram Grand 'Italia Fusilli volkoren macaroni
  • 450 gram kant-en-klare macaroni en/of spaghetti groente
  • 300 gram gehakt van het rund, varken, kip, halfom of mager
  • 300 gram gerookte spekreepjes
  • 150 gram geraspte kaas, pittig of mild
  • 85 gram KNOR macaroni maaltijdmix
  • 300 gram HEINZ hot pasta saus
  • Optie: 10 Cherrytomaatjes of andere kleine tomaatjes
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Met een beetje inschikken is deze pasta ook voldoende voor 3 personen.

Serveren

Serveer de pasta op een diep bord en strooi er ruimhartig de overgebleven geraspte kaas over.

Weekmenu

Dit gerecht maakt deel uit van weekmenu 1.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Pizza's
Eet ideeën zonder poespas...

Pizza's van EetLOL.NL

Pizza met gehakt champignons uien

Pizza met gehakt champignons uien

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6901

Bereiding

Je hebt een oven met bakplaat en koekenpan voor gehakt en champignons nodig.

  • Voorbereiding
  • Verwarm de oven voor op 200º.
  • Bak het gehakt rul en gaar.
  • Bak de champignons en uien bijna gaar.
  • Meng gehakt en uienmengsel door elkaar. Voeg een paar flinke scheuten ketjap manis en zout en peper toe.
  • Rol het deeg uit, met papier, op een bakplaat.

  • Verdeel de tomatensaus over het deeg.
  • Verdeel het gehakt uienmengsel over de tomatensaus.
  • Strooi de kaas over het geheel..
  • Bak de pizza voor 20 minuten in de oven.
  • Kijk af en toe of het niet te hard gaat.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • ———————————
  • Pizzadeeg met tomatensaus 600 gram
  • 300 gram gehakt
  • 250 gram kastanjechampignons fijngesneden
  • 150 gram uiensnippers
  • 150 gram geraspte kaas voor ovengratin
  • Dit heb ik in huis
  • Flinke scheuten ketjap manis
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Je gebruikt:

  • Alles van de boodschappenlijst

Reageer op dit recept

Tip(s)

Het meeste kant-en-klare pizzadeeg zit opgerold in bakpapier.

Serveren

Snij de pizza in stukken en serveer.

Weekmenu

Dit gerecht maakt deel uit van weekmenu 1.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Gerechten met vis
Eet ideeën zonder poespas...

Gerechten met vis van EetLOL.NL

Pangasiusfilet met maaltijdsalade

Pangasiusfilet met maaltijdsalade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5403

Bereiding

Voor de vis en de aardappeltjes heb je nodig een koekenpan. De maaltijdsalade maak je aan in de verpakking zelf.

  • Bak de Pangasiusfilet zoals op de verpakking is aangegeven.
  • Meng de maaltijdsalade met de toegevoegde ingrediënten.
  • Als je gekozen hebt voor de geitenkaas, voeg deze dan toe aan de salade.
  • Bak de aardappelschijfjes of blokjes voor ongeveer 8 minuten goudbruin. Doe er na het bakken een snufje zout op.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 400 gram (2 stuks) pangasiusfilet, kies voor naturel, gemarineerd, tuinkruiden of knoflook citroen
  • 250-400 gram kant-en-klare maaltijdsalade met vis
  • 200 gram voorgegaarde aardappelschijfjes of blokjes
  • 100 gram geitenkaas bolletjes (pearls) van het merk Bettine of gewone lekkere geitenkaas
  • Optie: kant-en-klare Bechamelsaus
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 4 eetlepels geitenkaas bolletjes
  • Optie: 2 eetlepels kant-en-klare Bechamelsaus
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

De geitenkaas en/of de Bechamelsaus kun je ook achterwege laten of hiervoor een andere keuze maken.

Varieer met andere groente.

Serveren

Serveer het geheel op een plat bord.

Als je gekozen hebt voor Pangasiusfilet naturel strijk dan een eetlepel Bechamelsaus over de vis.

Weekmenu

Dit gerecht maakt deel uit van weekmenu 1.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Broodgerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Broodgerechten van EetLOL.NL

Baquette filet americain met ei

Baquette filet americain met ei

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6501

Bereiding

Je hebt geen bijzonder keukengerei nodig.

  • Kook de eieren hard voor 8 minuten.
  • Verwarm de oven voor op 220ºC.
  • Bak de baquettes af in 8-10 minuten (kijk op de verpakking).
  • Snij de baquettes door de helft en in de lengte doormidden.
  • Smeer op de ene helft een eetlepel mayonaise en bedek met wat sla.
  • Smeer op de andere helft de filet americain en bedek met de uitjes.
  • Snijd het ei doormidden of in plakjes en leg op de filet americain.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 2 volkoren baquettes (2 stuks in verpakking)
  • Een ander afbakbroodje of stokbroodje kan ook natuurlijk
  • 150 gram filet americain met uitjes
  • 100 gram sla naar keuze
  • 2 eieren
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Mayonaise
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Op de foto zijn de baquettes afgebeeld met een kom soep en een schaaltje appelmoes. Zo maak je er een complete maaltijd van.

Voor de soep kijk je hier.

Voor de appelmoes kijk je hier.

Serveren

Serveer de baquettes op een plat bord.

Weekmenu

Dit gerecht maakt deel uit van weekmenu 1.

Bewaartip

Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.

Het restant ijsbergsla verwerk je morgen in een salade.

Soepen
Eet ideeën zonder poespas...

Soeprecepten van EetLOL.NL

Tomaten maaltijdsoep

Tomatensoep

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 5110

Bereiding

Voor het maken van de tomatensoep heb je een ruime pan nodig.

  • Fruit de ui in de olijfolie voor 1 minuut.
  • Voeg de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
  • Schenk er 1,5 liter water bij en voeg de droge Chinese tomatensoep toe.
  • Voeg de vermicelli toe.
  • Breng aan de kook, voeg de soepgroente toe en laat 7 minuten zachtjes koken.
  • Maak de zilvervliesrijst los met een vork.
  • Voeg de laatste 4 minuten, al kokend, de bevroren soepballetjes en de zilvervliesrijst toe.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 112 gram basis voor Chinese tomatensoep van Honig
  • 175 gram soepballetjes gegaard van Culifrost. Diepvries
  • 150 gram gesnipperde ui
  • 150 gram fijne soepgroente
  • 400 gram blikje tomatenblokjes
  • 140 gram tomatenpuree
  • 125 gram 1-minuutje zilvervliesrijst van Lassie
  • Peterselie, vers of gedroogd
  • Optie: Lekker broodje of focaccia mozarella
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 50 gram fijne vermicelli
  • Scheutje kookroom
  • 1,5 liter (1500 mililiter) water
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Serveren

Serveer de tomatensoep in een diep bord of soepkom met of zonder brood. Schenk wat kookroom en strooi wat peterselie in de soep.

Weekmenu

Dit gerecht maakt deel uit van weekmenu 1.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.

Boodschappenlijst weekmenu 01 van EetZe