Voor studenten
Eet ideeën zonder poespas...

Maaltijdsalade met kip en aardappelpartjes

Maaltijdsalade kip

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 4605

Bereiding

Je hebt een koekenpan nodig voor de kip en de aardappeltjes en een pan als je kiest voor eieren.

Max 6 personen.

  • Optie: Kook de eieren voor 8 minuten.
  • Bak de kipfiletreepjes gaar en knapperig.
  • Bak de aardappeltjes in plm. 8 minuten gaar en bruin.
  • Snij de komkommertjes in dunne plakjes of reepjes.
  • Snij de tomaatjes doormidden.

  • WERK IN LAGEN
  • Doe een laagje sla met komkommer en augurkjes in een diep bord en besprenkel met wat yogurt dressing.
  • Nu een laagje aardappeltjes met de uitjes.
  • Dan weer een laagje sla met de uitgebakken spekreepjes.
  • etc. etc.
  • Als laatste verdeel je de kip en de halve tomaatjes over het geheel met een flinke dot knofllooksaus.
  • Besprenkel met de olijfolie.
  • Niet husselen en ontdek de smaken.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen

voor 2 personen

    Klik hier en plak de boodschappen
    in je favoriete App of To-Do list

    Reageer op dit recept

    Tip(s)

    Als je geen zin hebt om kip te bakken, kies dan voor kant-en-klare gerookte kipfiletreepjes.

    Knoflooksaus en yougurt dressing koop je kant-en-klaar.

    Met een ei erbij heb je een volledige maaltijd.

    Serveren

    Serveer de maaltijdsalade op een diep bord. Garneer eventueel met de eieren en olijfen. 2 slagen met de pepermolen en smullen maar.

    Bewaartip

    Dit gerecht niet bewaren. Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediĆ«nten.