Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Zuurkool met vegan rookworst en vegan spekreepjes

Zuurkool met vegan rookworst en vegan spekjes

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6708

Bereiding

De bereiding is eenvoudig. De aardappelen en zuurkool kunnen in één pan. Voor de vegan spekreepjes gebruik je een koekenpan. De vegan rookworst verwarm je in de magnetron. Gebruik vegan jus.

  • Verwarm de vegan rookworst 2 minuten in de magnetron op 600 watt.
  • Maak de jus.
  • Deponeer de aardappelen en uitgelekte zuurkool in een pan met een laagje water. Snufje zout en peper erbij.
  • Bak de vegan spekreepjes.
  • Kook het geheel 12 minuten, totdat de aardappelen gaar zijn.
  • Giet de aardappelen en zuurkool af en laat heel even droogkoken.

  • Stamp de aardappelen en zuurkool tot een stamppot. Stamp lang voor fijne structuur en kort voor grove structuur.
  • Verdeel de vegan rookworst en vegan spekreepjes.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 520 gram zuurkool naturel
  • 800 gram voorgegaarde aardappelen
  • 300 gram vegan spekreepjes
  • 1 vegan rookworst - AH
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • Vegan jus
  • Mosterd
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Laat de zuurkool voordat je begint 15 minuten uitlekken in een vergiet. Als je van minder zuur houdt, spoel de zuurkool dan af met koud water.

Strooi de vegan spekreepjes over de zuurkool bij het serveren.

Kijk hier voor de vegan spekreepjes, rookworst en jus.

Serveren

Serveer de zuurkool op een plat bord en maak een kuiltje in het midden voor de jus. Leg de rookworst hier bij en voorzie de rookworst van een streep(je) mosterd.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.