Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Wortelsalade met gember en honing

Wortelsalade

Klik voor groter formaat

Receptnummer 6707

Bereiding

Je hebt alléén een mengkom nodig en een lepel of vork.

  • Snij de gemberbolletjes in hele kleine stukjes.
  • Doe alle ingrediënten in de mengkom.
  • Meng alles goed door elkaar.
  • Druk met een lepel de wortelsalade goed aan in de kom.
  • Zet minstens 1 uur voor gebruik, afgedekt, in de koelkast.
  • Na 1 dag is de wortelsalade op z'n lekkerst.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 300 gram julienne wortel
  • Handje rode, zwarte of witte rozijnen
  • 4 gemberbolletjes uit een potje
  • Scheut gembersiroop
  • 2 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels honing
  • 2 eetlepels munt
  • 1 eetlepel peterselie
  • 3 eetlepels olijfolie extra vierge
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Handig, lekker en gezond als bijgerecht of als aanvulling bij een eenvoudige maaltijd.

Maak de wortelsalade 1 dag eerder voor gebruik, dan is ie op z'n lekkerst.

Serveren

Serveer de wortelsalade op een plat bord of in een schaaltje.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.