Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Witlofsalade met mandarijntjes

Witlofsalade

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6706

Bereiding

De witlofsalade maak je aan in een hoge mengkom.

  • Laat de mandarijntjes uitlekken en vang het sap op.
  • Snij de witlof in kleine stukjes en verwijder de harde bittere kern.
  • Snij de ongeschilde appel in kleine stukjes en verwijder de kern.
  • Meng de witlof, rozijnen, appel in de kom.
  • Voeg de zure room, gembersiroop en een scheutje mandarijnsap toe en meng er doorheen.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 350 gram witlof (3 flinke stronken)
  • 1 zure appel (Jonagold, Elstar of Granny Smith)
  • 150 gram vegan hamblokjes
  • 100 gran vegan zure room
  • 300 gram uitgelekte mandarijntjes in blik
  • Flinke scheut gembersiroop
  • Handje rode of zwarte rozijnen
  • 100 gram Cruesli naturel
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Wil je het iets minder zoet, laat dan de gembersiroop achterwege.

Ook lekker als lunch.

Lees hier over de vegan zure room.

Lees hier over de vegan hamblokjes.

Kies zelf je vegan product voor erbij..

Serveren

Serveer de witlofsalade op een plat bord. Strooi op de witlofsalade de cruesley.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 1 dag, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten.