Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Spitskool kerrie stamppot met vegan hamburger

Spitskool kerrie stamppot met vegan hamburger

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6712

Bereiding

Voor de stamppot heb je een ruime pan nodig. Voor de vegan hamburgers een koekenpan en voor de uien ook.

  • Kook de aardappelen en de spitskool in plm. 10 minuten gaar.
  • Bak de uiensnippers glazig in een weinig bakmiddel en voeg de kerriepoeder al roerend toe.
  • Giet de aardappels af en voeg de uien en kerrie toe en stamp.
  • Vang wat vocht op om de stamppot smeuïger te maken indien nodig.
  • Bak de vegan hamburgers. Kijk voor de tijd op de verpakking.
  • Maak van het bakresidu een jus.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 500 gram aardappelen voorgegaard
  • 400 gram spitskool kant-en-klaar gewassen en gesneden
  • 150 gram uiensnippers
  • 2 vegan hamburgers
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 2 eetlepels kerriepoeder
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de spitskool door witte kool of Chinese kool.

Serveren

Serveer de spitskoolstamppot op een plat bord en giet de jus er overheen.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast of invriezen voor 3 maanden.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.