Vegan gerechten
Eet ideeën zonder poespas...

Vegan gerechten van EetLOL.NL

Risotto met spinazie en veggiesticks

Risotto met spinazie en veggiesticks

Meer foto's van dit recept

Klik hier voor meer foto's.

Klik hier voor minder foto's.


Klik op een foto voor groter formaat.


Receptnummer 6710

Bereiding

Voor de risotto heb je een hapjespan nodig, voor de veggiesticks een koekenpan en voor de bouillon een steelpan.

  • Voorbereiding
  • Laat de spinazie uitlekken.
  • Smelt en verwarm in de steelpan de bouillonblokjes in water.

  • Fruit de ui in de olijfolie glazig.
  • Voeg de risottorijst toe en roer deze totdat ze glanzen.
  • Schenk de helft van de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor 5 minuten. Blijf roeren.
  • Voeg de uitgelekte spinazie toe en breng aan de kook. Blijf roeren.
  • Bak de veggiesticks voor 8 minuten in een koekenpan.
  • Schenk de andere helft van de bouillon er in scheuten bij en kook zachtjes voor 15 minuten. Blijf roeren.
  • Als de rijst en spinazie een dikke massa is, is het klaar.
  • Haal de pan van het vuur en roer er wat peper en de helft van de kaas door.
  • Eet smakelijk.

Boodschappen voor 2 personen

  • —————————————————————
  • 250 gram risottorijst
  • 630 gram spinazie in pot van HAK
  • 150 gram gesnipperde uien
  • 10 veggiesticks van Iglo
  • 160 gram vegan geraspte kaas
  • —————————————————————
  • Dit heb ik in huis
  • 500 mililiter (1/2 liter) water
  • 3 tabletten groentebouillon
  • Olijfolie
  • Peper
Klik hier en plak de boodschappen
in je favoriete App of To-Do list

Reageer op dit recept

Tip(s)

Vervang de veggiesticks voor een vegan gehakbal.

Serveren

Serveer de risotto en de veggiesticks op een plat bord en strooi de rest van de kaas er overheen.

Bewaartip

Dit gerecht kun je voor maximaal 2 dagen, goed afgesloten, bewaren in de koelkast.
Als je alléén bent halveer dan de producten en ingrediënten of maak meerdere porties.